Comunitatea sârbească din Banat, în sărbătoare

Comunitatea sârbească din Banat, în sărbătoare

0
DISTRIBUIȚI

Comunitatea sârbă celebrează anul acesta a XXV-a ediţie a Zilelor Schimbării la Faţă a Sârbilor din România, a cărei deschidere festivă va avea loc mâine, la ora 12:20, la Consulatul General al Republicii Serbia din Timişoara.

Manifestarea, organizată de Uniunea Sârbilor din România, se va desfăşura timp de trei zile, din 17 până în 19 august, pe traseul Timişoara-Baziaş-Belobreşca-Liubcova.

În prima zi a festivităţilor, la ora 21:00, la Belobreşca va avea loc o seară internaţională de poezie şi prezentarea Antologiei Laureaţilor, tipărită cu prilejul acestei ediţii jubiliare. În cursul dimineaţii de sâmbătă, 18 august, după vizitarea localităţii Liubcova, a bisericii din localitate şi a mănăstirii Sirinje, va avea loc o întâlnire cu comunitatea locală şi se vor depune flori la monumentul căpitanului Kocea, cel care a ţinut eroic piept turcilor la Liubcova în vara anului 1788, dar cum nu a primit ajutorul austriecilor, a fost înfrânt şi tras în ţeapă.

În aceeaşi zi, premiul Diploma specială de Baziaş va fi decernat P.S.


Lukijan Pantelić, episcop de Budim şi episcop-administrator de Timişoara, la ora 20:30 vor lua cuvântul laureaţii premiului Marea diplomă de Baziaş, iar de la ora 21:30 se va desfăşura o seară internaţională de poezie, la centrul cultural sârbesc „Sf. Sava” din Baziaş.

Duminică, de la ora 10:00, invitaţii vor lua parte la Sfânta Liturghie, oficiată cu prilejul rugii vechii mănăstiri din Baziaş.

P.S. Lukijan Pantelić

Surse foto: Constantin Duma, banaterra.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.