De ce nu au fost, în acest an, angajaţii CJT la cursuri....

De ce nu au fost, în acest an, angajaţii CJT la cursuri. Ce a făcut Călin Dobra cu banii

0
DISTRIBUIȚI

tichet vacanta

Preşedintele CJT, Călin Dobra, a anunţat, astăzi, că nu i-a trimis, în acest an, la cursuri de perfecţionare pe cei 2.800 de angajaţi ai consiliului şi din instituţiile subordate. În schimb, le-a acordat tichete de vacanţă ca să aibă un concediu tihnit.

3 milioane de lei a alocat CJ Timiş, în acest an, pentru tichetele de vacanţă acordate funcţionarilor.

“Anul acesta nu merg la perfecționare angajații consiliului județean. Mai mult ca sigur că vor merge anul viitor, pentru că așa te obligă legea, să acorzi cursuri de perfecționare funcționarilor publici. Anul acesta am susținut, în cadrul bugetului, acordarea voucherelor de vacanță, acele tichete de vacanță din bugetul pe ceea ce înseamnă cursuri de perfecționare, dându-ne posibilitatea legislația”, a explicat Călin Dobra, astăzi, la finalul ședinței extraordinare a CJ Timiș, întrebat de jurnaliști dacă au fost organizate cursuri de perfecționare în acest an.

Potrivit șefului CJ Timiș, anul viitor, cel mai probabil, angajații instituției nu vor mai beneficia de tichete de vacanță.

“Anul viitor suntem obligați să asigurăm cursuri de perfecționare.


Se merge în vacanță prin acele tichete, cum permite legea. Dacă bugetul ne va permite, vom face eforturi de a acorda și tichete de vacanță anul viitor. Dacă nu, bineînțeles… cursurile sunt obligatorii. Prin lege, aceste cursuri, la o anumită perioadă sunt obligatorii să le acorzi funcționarilor publici. Asta nu înseamnă că neapărat aceste cursuri trebuie să fie la mare sau la munte. Se pot organiza cursuri și în Timișoara, prin Institutul Național de Administrație. Trebuie să vă spun că sunt cursuri care s-au organizat la Timișoara și care au avut chiar succes”, a mai precizat Călin Dobra.

Tichetele de vacanţă pot fi folosite doar în hotelurile şi pensiunile din România şi, potrivit legii, nu sunt transmisibile şi nici nu pot fi comercializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.