Deputatul PNL Timiş Pavel Popescu lansează iniţiativa #fărănebuni

Deputatul PNL Timiş Pavel Popescu lansează iniţiativa #fărănebuni

3
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Pavel Popescu a lansat în spaţiul public un apel de susţinere a iniţiativei #fărănebuni. Apelul vine după preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri seară, că a fost ţinta unei tentative de asasinat.

„În urma interviului din această seară (n.r, marţi, 21 august) cu Liviu Dragnea, liderii USR propun o initiativă legislativă ce ar obliga candidații la alegerile parlamentare să prezinte dovada unui control psihologic. Ea există și a fost depusă de subsemnatul. Le solicit pe această cale celor din USR, dar și colegilor de partid să îmi semneze inițiativa și să o susțină în momentul în care o voi redepune. Evident, eu am semnat pentru #farăpenali.


Semnați și voi pentru #farănebuni?”, se întreabă Pavel Popescu, pe Facebook.

Parlamentarul face referire, în postare, la un deputat USR care a scris, pe Facebook, cu referire la Liviu Dragnea, că “omul a luat-o razna! Și ne trage pe toți după el… Cică e urmărit, vrea să-l omoare cineva. În 2017 a tocmit Soros asasini plătiți, dar a scăpat. Pa-ra-no-ia! Eu cred că înaintea depunerii candidaturilor în funcțiile publice importante, mai important decât cazierul penal este un control psihologic pentru că avem psihopați la conducerea țării”.

Pavel Popescu a depus, la finalul anului trecut, o iniţiativă de completare a legii care vizează alegerea parlamentarilor, astfel încât cei care doresc să candideze pentru Senat sau Camera Deputaţilor să aibă şi avizul psihologic favorabil pentru a putea fi aleşi. Deputatul PNL spune că parlamentarii trebuie să fie apţi
ca să poată să îşi exercite corect mandatul.

Iniţiativa a fost respinsă de Senat în iunie, înainte de vacanţa parlamentară. Ulterior, comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor au dat un raport de respingere a modificării legislative. În punctul de vedere emis de Guvern, Executivul a lăsat Parlamentul să se pronunţe cu privire la oportunitatea adoptării documentului. Deputaţii vor avea ultimul cuvânt. Pentru ca legea să treacă este necesar votul a cel puţin jumătate din numărul aleşilor.

Acum, Pavel Popescu spune că vrea să redepună această iniţiativă.

 

3 COMENTARII

  1. Domnul deputat Pavel Popescu ar trebui sa ne spuna daca aceasta afirmatie ar fi buna si pentru primari nebuni, doar asa am scapa de beligosul de Robu! Consider ca acest beligos este dus rau cu capul si face numai rau comunitatii noastre a Timisorenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.