Elev eliminat din examenul de bacalaureat, în Timiş. Ce regulă a încălcat

Elev eliminat din examenul de bacalaureat, în Timiş. Ce regulă a încălcat

0
DISTRIBUIȚI

copiat telefon

Un candidat care a susţinut astăzi examenul la Limba Română la Liceul cu Program Sportiv „Banatul” din Timişoara a fost eliminat din sală. A fost prins cu telefonul mobil, lucru interzis de regulament.

Potrivit celor de la Inspectoratul Școlar Timiș, elevul a primit nota 1 și nu se va mai putea prezenta la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Datele furnizate de ISJ Timiș arată că la proba scrisă la Limba Română s-au înscris 677 de candidați, dintre care s-au prezentat 505.


381 dintre aceștia au primit subiecte pentru profilul Real și 124 pentru Uman.

Examenul de Bacalaureat continuă marți cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, miercuri – proba obligatorie a profilului și joi – proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba orală la limba română se desfășoară în 24 și 27 august și este urmată de proba orală la limba maternă, în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 6 septembrie. Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Rata de promovabilitate în județul Timiș, după afișarea rezultatelor obținute de candidați la finalul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an, a fost de aproape 67%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.