Elevii geniali din Timiş, răsplătiţi cu bani. Motivul pentru care un elev...

Elevii geniali din Timiş, răsplătiţi cu bani. Motivul pentru care un elev de 10 din Timiş rămâne să studieze în ţară FOTO

0
DISTRIBUIȚI

14 elevi performanţi din Timiş care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au fost răsplătiţi astăzi de Inspectoratul Şcolar Timiş.

Din Timiș, nouă absolvenți ai clasei a VIII-a care au reușit să obțină media generală 10 la Evaluarea Națională au fost recompensați de Guvern cu un premiu în valoare de 1.000 de lei, iar unui număr de cinci absolvenți de liceu care au primit nota maximă la BAC li s-a oferit un un premiu de 3.000 de lei.

Printre elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat se numără Ștefan Pârje, care a terminat clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara. Ștefan a ales să studieze în România, la Cluj-Napoca, unde s-a înscris la Facultatea de Automatică și Calculatoare. “Eu nu am vrut să plec din țară, am dorit să rămân în România pentru că îmi plac prea mult oamenii de aici. Nu este imposibil să iei nota 10 la Bac, trebuie doar să încerci să fii atent la clasă”, a explicat elevul timișorean.

Pe de altă parte, Silvia Stroe, tot de la Liceul “Lenau, va studia Publicitate la o universitate din Germania. “Am de gând să folosesc ceea ce învăț pentru a face mai târziu campanii în scopuri care să ajute oamenii. Planul meu este de a investi într-un nou sistem de educație în România. Voi pleca săptămâna viitoare în Germania, am primit și o bursă din partea statului german”, a precizat Silvia.

Lista elevilor de 10 din județul Timiș premiați de Ministerul Educației:

Evaluarea Națională: Alexia-Ioana Bogdan, Bianca-Iulia Brîndușoiu și Marta-Teodora Traleș, de la Colegiul Național “C.


D. Loga” din Timișoara, Timeea Antonia Balinț, Crina Bărbieru, Letiția Marta Iliescu, Raluca Panainte, de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Mihaela Teodora Mirea, de la Școala Gimnazială Nr. 13, și Vlad Mihai Marchiș, de la Școala Gimnazială Nr. 24.

Bacalaureat: Miriam Dobre, de la Liceul Tehnologic din Jimbolia, Dragoș Ciortea, Diana Dehelean, Ștefan Pârje și Silvia-Elena Stroe, de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.