Este oficial: vaporașele pot circula pe Bega. Ce aviz a obținut Societatea...

Este oficial: vaporașele pot circula pe Bega. Ce aviz a obținut Societatea de Transport Public Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a făcut, în această seară, pe pagina sa de Facebook, un anunț important. Astăzi, Societatea de Transport Public Timișoara a primit din partea Ministerului Transporturilor avizul necesar pentru ca cele șapte vaporașe să poată circula pe Bega.

“Gata! STPT a obținut autorizația pentru desfășurarea de activități de transport public de pasageri și/sau de mărfuri pe căi navigabile interioare”, a scris primarul Timișoarei, pe rețeaua de socializare.

În avizul obținut de STPT, semnat de directorul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, se arată că “în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 42/1997, privind transportul maritim și pe căile navigabile interioare, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale Ordonanței Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor și a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparținând domeniului public, precum și defășurarea activităților de transport naval în porturi și pe căile navigabile interioare, în baza documentelor prezentate, se autorizează Societatea de Transport Public Timișoara, să desfășoare activitățile de transport public de pasageri pe căi navigabile interioare.


Prezenta autorizație atestă capacitatea operatorului economic de a efectua activitatea de transport public de pasageri pe căile navigabile interioare, cu obligativitatea respectării prevederilor legale în domeniu”.

Mai rămâne să fie instituite oficial regulile de navigare pe Bega. Nicolae Robu a anunțat, ieri, că timișorenii se vor putea plimba gratuit, între 3 și 5 august, de ziua orașului, cu trei din cele șapte vaporașe.

Primăria Timișoara a plătit pentru achiziționarea celor șapte vaporașe suma de două milioane de euro, acestea fiind cumpărate în cadrul proiectului european de reabilitare a malurilor Begăi.

1 COMENTARIU

  1. la cum il bine stim pe pletea, sigur nu e in regula avizul si ii tranteste careva o amenda de incepe iar sa se planga ca o femeie la menopauza

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.