EXCLUSIV Sorin Supuran explică abandonul în scandalul STPT. Vezi ce mişcare surpriză...

EXCLUSIV Sorin Supuran explică abandonul în scandalul STPT. Vezi ce mişcare surpriză face din toamnă

0
DISTRIBUIȚI

Fostul director al STPT, Sorin Supuran a dezvăluit, astăzi, în exclusivitate pentru Pressalert.ro motivul pentru care a luat decizia să renunţe la orice legătură cu societatea de transport public din Timişoara.

„Pentru că am proiecte personale şi e o decizie strict personală”, a declarat Sorin Supuran, întrebat fiind care este argumentul principal pentru care nu a mai dorit să îşi păstreze nicio poziţie în societatea pe care a condus-o şapte săptămâni.

Sorin Supuran a mai precizat şi că votul său în STPT nu ar fi avut nicio putere să răstoarne vreo decizie. Cu alte cuvinte, era singur împotriva tuturor.

Fostul şef al STPT s-a declarat dezamăgit de colaboratorii săi şi de cum au decurs lucrurile în scurtul său mandat.

„Cei care m-au invitat să preiau funcţia au făcut-o când societatea era prăbuşită. De asta am acceptat. Ca o provocare şi pentru că am o expertiză în domeniul transporturilor. În primul rând, domnul primar Robu m-a invitat. (…) Decizia (n.r., revocării) a aparţinut unor colegi.


Laşitatea domnilor (…) să convoci de pe mail personal, să introduci revocarea mea la diverse… e o dezamăgire. (…) Oamenii ăştia nu cunosc nicio noţiune de management. Aveam aşteptări foarte mari de la aceşti oameni”, a mai spus Supuran, nominalizându-i, printre alţii, pe Avram Stănuşoiu şi pe Culiţă Chiş, ambii membri în Consiliul de Administraţie de la STPT.

Întrebat în ce relaţie este, în acest moment, cu Nicolae Robu, Supuran a spus că, de la data revocării, nu a discutat personal cu acesta: „Este una corectă (n.r., relaţia), de partid.”

Cu privire la planurile de viitor, Sorin Supuran a declarat că, de la 1 septembrie, îşi mută activitatea, de luni până vineri, peste hotare: „Voi conduce Maracana GmbH, cu sediul în Nürnberg, în Germania. Voi fi plătit de patru ori mai mult”.

Supuran nu a luat în calcul, până acum, o eventuală candidatură la Primăria Timişoara, la viitoarele alegeri. „Ca să candidezi trebuie să ai în spate un partid. PNL are un primar la Timişoara, are un preşedinte de filială (n.r., în Timiş). Nu vreau să vorbesc acum despre o viitoare candidatură”, a spus directorul demis al STPT.

Demiterea sa din funcţie s-a produs în 27 iulie, în urma unei ședințe-fulger a Consiliului de Administrație. 

Sorin Supuran este membru PNL din 1991. Din 2004 a fost vicepreşedinte PNL Timiş; s-a autosuspendat în 6 iulie 2018. A fost viceprimar al localităţii Biled, din judeţul Timiş, între 1996-2000 şi, ulterior, primar tot acolo (2000-2004, 2004-2005). Între 2007-2014 a fost consilier judeţean în Timiş.

De asemenea, a condus ARR între 2007-2009 şi 2012-2014. A fost şeful Agenţiei ARR Timiş, funcţie din care s-a autosuspendat în februarie 2018.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.