Finanţare record pentru Universitatea de Vest. Ce surprize îi aşteaptă pe studenţi

Finanţare record pentru Universitatea de Vest. Ce surprize îi aşteaptă pe studenţi

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 8 milioane de euro ajung în vistieria Universităţii de Vest din Timişoara, în perioada următoare. Banii sunt europeni, fonduri nerambursabile, şi vor fi folosiţi pentru reabilitarea şi extinderea a trei clădiri importante din patrimoniul instituţiei.

Astfel, cele trei proiecte în care va investi UVT sunt: reabilitarea și extinderea spațiilor de învățământ în vederea creșterii relevanței învățământului universitar socio-economic, cu o valoare nerambursabilă de 11,1 milioane de lei; reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, cu o valoare nerambursabilă de 6,4 milioane de lei şi extindere spaţii de învățământ existente pentru Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Muzică și Teatru, cu o valoare nerambursabilă de 18,7 milioane de lei.

În cadrul primului proiect, UVT va reabilita imobilul de pe strada Paris (foto), îl va mansarda şi îl va extinde cu un corp nou de clădire.


Acolo ar urma să funcţioneze 15 săli de seminar, trei săli de curs, două centre colaborative, trei spații expoziționale, un amfiteatru cu o capacitate de 120 locuri, un cabinet activități practice, două birouri administrative și alte spații conexe.

În cadrul proiectului care vizează Facultatea de Arte, UVT vrea să realizeze un spațiu multidisciplinar pentru studenți. Cei de la Arte vor beneficia de 10 laboratoare și ateliere de creație artistică și o sală pentru expoziții și vernisaje, iar studenții de la Facultatea de Muzică şi Teatru își vor putea desfășura activitatea în două săli de spectacol (una cu o capacitate între 200 și 400 persoane și o a doua între 150 și 200 persoane) și 15 laboratoare și săli dedicate activităților didactice.

Cei 7,83 de milioane de euro ajung la UVT prin Axa prioritară 10 „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale” din cadrul Programului Operaţional Regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.