A fost aprobată repartizarea profitului pe anul trecut obținut de Piețe, Horticultura...

A fost aprobată repartizarea profitului pe anul trecut obținut de Piețe, Horticultura și SDM. Cât primește Consiliul Local Timișoara din bani

0
DISTRIBUIȚI

Patru ședințe ale Adunării Generale a Acționarilor de la SC Horticultura, SC Piețe, Societatea de Drumuri Municipale și Societatea de Transport Public Timișoara au avut loc, ieri, în sala de consiliu a primăriei. Toate ședințele au avut ca principal punct pe ordinea de zi aprobarea repartizării profitului net obținut de societăți în anul 2017 către Consiliul Local Timișoara, care este acționar majoritar sau unic.

În urma ședințelor, Consiliul de Administrație de la SC Horticultura SA a decis să aprobe repartizarea a 80% din profitul pe anul trecut către CLT. Concret, din profitul de aproape 507.000 lei, CLT primește 405.396 lei, iar restul banilor rămân în fondul “de dezvoltare al societății”.

De asemenea, Piețe SA a avut un profit net pe anul 2017 de 202.084 lei, iar pe 2016 de 604.914 lei.


Din suma totală de 806.998 lei, care inițial a fost repartizată la fondul de dezvoltare al societății, s-a decis repartizarea a 90% din dividente către acționarul unic, Consiliul Local Timișoara.

Totodată, și de la Societatea de Drumuri Municipale s-a decis repartizarea a 80% din profitul net către Consiliul Local Timișoara. Și anume, 2,39 milioane de lei din suma totală de 2,99 milioane de lei.

Pe de altă parte, nu a fost stabilit modul de distribuire al dividentelor la Societatea de Transport Public Timișoara. Și asta pentru că instituția are datorii uriașe.

“Au fost convocate patru ședințe AGA, la patru societăți, respectiv Horticultura, SDM, Piețe și STPT, ca subiect prezent la toate cele patru societăți: aprobarea repartizării dividentelor. Deși era normal și firesc ca convocarea acestor ședințe AGA să se facă în timp util, conform prevederilor legale, cu 30 de zile înainte, am fost de acord în unanimitate, deci legea permite ca în anumite situații cu acordul tuturor membrilor din AGA să se țină și înainte de termenul de 30 de zile. Am fost de acord cu acest lucru pentru trei societăți care considerăm noi că nu au probleme financiare, respectiv pentru SDM, Horticultura și Piețe. La toate cele trei societăți la care am participat s-a aprobat repartizarea dividentelor. Mai puțin la STPT, care având pierderi de aproximativ 45 de milioane de lei, înregistrate contabil, profitul pe anul 2017 fiind de nouă milioane de lei, nu se poate legal, după plata taxelor, respectiv dividentele nu pot fi repartizate acționarilor, decât după acoperirea pierderii. Deci vor fi mulți ani de acum înainte în care va fi acoperită această pierdere”, ne-a explicat consilierul local PSD Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.