Freddy Stauber, o figură legendară a Lugojului, revine acasă cu un concert...

Freddy Stauber, o figură legendară a Lugojului, revine acasă cu un concert extraordinar VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii lugojeni sunt așteptați la un concert extraordinar care îl va aduce în fața spectatorilor pe Freddy Stauber, o figură binecunoscută a orașului, evenimentul urmând să se desfășoare vineri 10 august, de la ora 20.00, la English Pub.

„Freddy Stauber a reuşit o performanţă cu care puţini muzicieni se pot lăuda: echilibrul perfect între familie, cariera la firma care produce celebrele limuzine Mercedes Benz şi activitatea muzicală. Ajuns în Germania în 1987, a ţinut mereu legătura cu Lugojul natal, unde a fost considerat o adevărată vedetă. Alfred (Freddy) Stauber a venit pe lume la Lugoj, la 27 aprilie 1958, iar ca student la Facultatea de Mecanică a Politehnicii din Timişoara, a fost cooptat în trupa Stelele. Mai apoi, Freddy a făcut parte din trupa Logic, formație care a câștigat nenumărate premii, printre care amintim locul trei la Festivalul de muzică rock de la Râmnicu Vâlcea, premiul de popularitate la aceeaşi manifestare naţională în 1985 sau premiul 1 la festivalul de muzică rock de la Bacău în 1986. După plecarea în Germania, cântă timp de două luni pe un vas ce făcea ruta Stockholm-Helsinki, apoi este cooptat de Walther Leykauf printr-un prim contract de artist.


Acesta, un producător cunoscut de muzică uşoară cu iz folcloristic, i-a impus amprenta stilului său. În 1996, Freddy Stauber devine, pe scenă, ca Julian Sanders. Sub noul nume de artist înregistrează maxi-CD-ul „Du bist mir nicht nah genug“ cu producătorul şi textierul lui Nicole – Robert Jung, iar martie 1997, alt maxi-CD „Mein Mädchen Maria“, tot cu Robert Jung. În 1998, la Lugoj, consemnăm apariţia casetei „Gânduri“, în colaborare cu radio-televiziunea „Europa Nova”, cu piese precum „Culoarea gândului”, “Băieţii de pe strada Bocşei”, “Norul meu” etc. 1999 îi aduce lui Freddy contractul cu Casa de discuri DA- Music şi piese cu Robert Jung ca „Manche Träume sterben nie…“, „Schenk mir noch eine Sommernacht“, „Heiß wie die Sonne in Spanien“ etc. În paralel, continuă înregistrările în studioul său Joy Music din Ehningen şi scoate peste 20 de CD-uri, ultimele alături de fiicele Tephanie, Rebecca şi Vanessa, care-i moştenesc talentul muzical“, spune Cristian Ghinea, publicist lugojean, pe blogul său, cel care a lansat de altfel și cartea „Freddy Stauber – Logic şi… pasiunile vieţii”, dedicată artistului.

Concertul intitulat „Friends play Light Latino Jazz and more…” va beneficia de prezența lui Freddy Stauber, alături de care se vor afla percuționistul Erich Gross și invitații Tania Ionescu și Eduard Argălaș. Intrarea la acest eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.