Hoteluri de top în Timișoara

Hoteluri de top în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

PROGRES. Capitala Banatului se pregăteşte de intrarea pe piaţa locală a unor noi hoteluri operate sub branduri internaţionale cunoscute

Cât de pregătită este Timişoara pentru a întâmpina turiştii în anul 2021 când oraşul devine Capitală Culturală Europeană? La capitolul hoteluri cu nume aproape deloc.

Piaţa este aproape integral dominată de branduri mici, locale, prezenţa marilor reţele hoteliere fiind aproape nesemnificativă. În acest moment, pe piaţa timişoreană există un singur hotel construit sub un nume internaţional, este vorba despre NH Hotel, şi de un hotel afiliat unei reţele internaţionale, Best Western, este vorba despre Ambassador. Alte unităţi de cazare de mari dimensiuni sunt prezente pe piaţă, sunt foste hoteluri construite cu ani buni înainte de 1989, care în prezent sunt operate de către privaţi. Piaţa se va schimba, iar până în 2021 vor deveni funcţionale două unităţi de cazare care fac parte din reţele internaţionale.

Nume cunoscute

Timișoara va beneficia din 2020 de o unitate operată sub sigla Radisson Blu. The Rezidor Hotel Group, una din cele mai dinamice companii hoteliere din lume, a anunțat construcția unui hotel Radisson Blu în cartierul mixt, de birouri și spații rezidențiale din Timișoara, pe malul Begăi, în zona Take Ionescu.


Mai precis, hotelul va fi ridicat în cadrului complexului Isho. Prin intermediul unității timișorene, portofoliul companiei din domeniul ospitalității în România crește la patru hoteluri, două în curs de operare, iar două în dezvoltare, care se adaugă celor 11 hoteluri (2.628 de camere) funcționale în Europa de Sud Est.

Noul hotel Radisson Blu din Timișoara va fi finalizat în 2020, cu un an înainte ca orașul să devină Capitală Culturală Europeană și va avea 160 de camere, un restaurant și un bar concept. Hotelul va avea, de asemenea, un spațiu de 1.000 mp pentru socializare (inclusiv un ballroom) și un centru fitness care va funcționa non-stop. Hotelul va fi o componentă integrantă din ambițiosul proiect imobiliar mixt din Timișoara, zona Take Ionescu, care cuprinde peste 1.000 de apartamente și 50.000 mp de birouri de nouă generație.

Decizia construcţiei Radisson Blu a fost urmată de anunţul prezenţei unui nou brand hotelier de renume pe piaţa locală, reţeaua Ibis. Hotelul ar urma să fie ridicat de oamenii de afaceri locali Marius şi Emil Cristescu, va avea trei stele şi va fi construit în centrul Timişoarei, iar investiţia totală a fost estimată la suma de zece milioane de euro.

Reţeaua de hoteluri Ibis este operată de cei de la Accor pentru segmentul mediu al pieţei serviciilor de cazare. Frații Cristescu au semnat un acord de colaborare cu respectiva reţea hotelieră şi urmează să ridice o nouă unitate de cazare cotată la trei stele. Noua construcție se află în acest moment în etapa de autorizare. Locaţia ar urma să ofere 200 de camere şi să fie deschisă în ultimele luni ale anului 2020. Ca locaţie pentru ridicarea noului hotel a fost aleasă zona Circumvalaţiunii, pe locul unei foste fabrici deţinute de cei care vor realiza şi investiţia în noul hotel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.