Implant pentru Refuz pregătește un concert unic și irepetabil: „Nu suntem pasionați...

Implant pentru Refuz pregătește un concert unic și irepetabil: „Nu suntem pasionați de filme de război mute, dar ne plac provocările“

0
DISTRIBUIȚI
Implant pentru Refuz pregătește un concert unic la Timișoara

Muzicienii timișoreni care alcătuiesc formația Implant Pentru Refuz pregătesc de zor un concert unic, în cadrul căruia artiștii vor asigura coloana sonoră pentru trei filme de război din Arhiva Națională de Filme digitalizate pentru patrimoniul european. Evenimentul va avea loc în 29 august, de la ora 21.30, în Piața Unirii, în deschiderea Festivalul de Film Central European.

Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitară, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Czifrak „Pista” Ștefan – bas și Alexandru Hera – tobe, cei cinci componenți ai binecunoscutei trupe timișorene, vor interpreta cu această ocazie o coloană sonoră inedită, special creată pentru această proiecție. Cele trei filme proiectate în Piața Unirii din Timișoara cu această ocazie vor fi „Războiul pentru întregirea neamului“ (1920, 14 min. Gen: Jurnal de actualități, Producători: Serviciul Cinematografic al Armatei Române), „Datorie și sacrificiu“ (1925, 21 min. Producători: Serviciul foto-cinematografic al Armatei Române ) și „Ecaterina Teodoroiu“ (1931, 42 min. Producători: Soremar-Film).

„Va fi un concert în care nu vom cânta piesele noastre. Vom improviza o coloană sonoră. Ne pregătim pentru acest eveniment, vizionăm filmele și punem la cale un soundtrack.


Nu am mai făcut niciodată asta și nici noi nu știm cum va suna. Deci, va fi un concert unic. Oricum nu vom putea repeta niciodată asta căci nici noi nu știm exact ce vom cânta. Vom evolua în formulă completă. Avem deja niște repere. Nu suntem pasionați de filme de război mute, dar este o provocare pentru noi. Și… ne plac provocările“, ne-a declarat solistul formației Octavian „Vita“ Horvath.

În perioada 29 august-2 septembrie 2018, la Timișoara, revine Festivalul de Film Central European(CEFFTM2018), (re)unind spații, filme și activități conexe în jurul temei Uniri/Despărțiri.  Pe lângă sensul istoric, tema are și puternice incursiuni creative, sociale, emoționale. Astfel, uniri pot fi întâlnirile dintre regizori și actori în plăsmuirea unui film apreciat de critici și public. Sau mai pot fi și conexiunile dintre ecran și spectatori prin filme-metafore ale lumii în care trăim. În contextul Timișoara Capitală Culturală Europeană, uniri poate face referire atât la viitoarele capitale culturale, cât și la fostele, prin întrepătrunderea ideilor artistice ale țărilor respective.

Secțiunile din acest an sunt: Competiție, Panorama, Capitale Culturale Europene, Filme Studențești, Centenar și NO KID/DING! Filmele din competiție se iau la întrecere în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, cele din Panorama vor alătura Grădina de Vară/ Sala Capitol de Parcul Regina Maria (Parcul Poporului), iar celelalte categorii se vor regăsi în spații precum Casa Artelor sau Cărturești Mercy. Partea competițională conține 8 filme din țări central, sud-est europene și nu numai, iar cea panoramică reunește 6 producții și coproducții din țări nordice și SUA. Secțiunea de filme studențești aduce în prim plan filme ale studenților de la UNATC, NATFA/National Academy for Theatre and Film Arts din Bulgaria, ADU/The Academy of Dramatic Art din Croatia și FDU/The Faculty of Dramatic Arts din Serbia. Juriul din acest an este format din regizorul și scenaristul Laurențiu Damian, scriitorul Marian Sorin Rădulescu și actrița Ioana Iacob.  Intrarea la evenimente este liberă.

Sursa foto: Facebook / Implant pentru Refuz

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.