A început a doua etapă a admiterii la școala profesională. Câte locuri...

A început a doua etapă a admiterii la școala profesională. Câte locuri sunt libere în clasele din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Elevii care nu s-au decis încă dacă doresc să urmeze o clasă profesională, începând cu clasa a IX-a, pentru a învăța o meserie, mai au o șansă. Astăzi a început a doua etapă a admiterii în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar următor.

Potrivit datele făcute publice de Ministerul Educației, înscrierea elevilor se va derula în două faze. Astfel, în zilele de vineri, 31 august, și luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție.


Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

De asemenea, înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată în zilele de 31 august și 3 septembrie, până la ora 15:00, în unitățile de învățământ care au acest tip de ofertă și care mai au locuri libere. Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual, care se eliberează și se completează la unitatea de învăţământ care organizează învățământ dual.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, la nivelul județului nostru mai sunt disponibile 434 de locuri în clasele profesionale, dintre care 176 în clasele profesionale în sistem dual. Majoritatea companiilor care sunt dispuse să sprijine clasele profesionale din județul Timiș au nevoie de electricieni, mecanici, electromecanici, lucrători hotelieri, vânzători, zidari, instalatori, confecționari produse textile și brutari.

Vă reamintim că elevii înscriși în clasele profesionale primesc o bursă lunară de 200 de lei, asigurată de stat, plus încă una 200 de lei din partea companiilor, dacă urmează o clasă în sistem dual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.