Incidente la protestul de la București UPDATE 3 Piața Victoriei a fost...

Incidente la protestul de la București UPDATE 3 Piața Victoriei a fost evacuată. Reacția președintelui Iohannis

0
DISTRIBUIȚI

Românii din diaspora protestează, vineri, împotriva Guvernului, Piaţa Victoriei din Capitală fiind punctul central spre care s-au îndreptat înca de joi seara manifestanţii.

Încă în număr mic, aproximativ 2.000, cei prezenți au refuzat să rămână în zona indicată de forțele de ordine și au perturbat traficul, forțând ajungerea la gardul clădirii Guvernului, lucru pe care l-au și reușit, după câteva minute de îmbrânceli cu jandarmii. Aceștia a folosit gaze lacrimogene pentru a opri mulțimea, iar șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău, conform Mediafax.

UPDATE Noi incidente au avut loc la mitingul din Piaţa Victoriei, între protestatari şi jandarmi, forţele de ordine fiind nevoite să recurgă la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a îndepărta persoanele violente. 76 de persoane, dintre care patru jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Numărul protestatarilor a depășit 30.000, după ora 20.00, și continuă să crească.

UPDATE 2 În zona Piața Victoriei sunt peste 80.000 de persoane, mulțimea fiind masată în piață și pe bulevardele adiacente.


Câteva grupuri de manifestanți au încercat să rupă cordonul forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene. Incidentele continuă.

UPDATE 3 Până la ora 23.00, aproximativ 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, între care nouă jandarmi. Mașina cu tunuri de apă a fost adusă în fața Guvernului, iar în jurul orei 23.00 doi jandarmi, o femeie și un bărbat, izolați de colegii lor, au fost prinși de câțiva protestatari violenți, care au început sa-i lovească. Câțiva manifestanți au încercat sa-i protejeze, acoperindu-i cu trupurile lor. Jandarmeria a intervenit în forță pentru dispersarea manifestanților din Piața Victoriei, folosind grenade lacrimogene și tunurile cu apă. Oamenii au fugit pe bulevardele adiacente. Unele informații indică faptul că doi jandarmi au rămas fără pistoale în urma incidentelor.

Președintele Klaus Iohannis condamnă violențele și cere explicații ministrului de Interne. „Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a transmis Iohannis pe Facebook.

Sursa foto: privesc.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.