Informatica Timişoara i-a subjugat pe turci în Champions League. Start perfect cu...

Informatica Timişoara i-a subjugat pe turci în Champions League. Start perfect cu Osmanlispor pentru Savio şi compania GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Informatica Timişoara a avut până la urmă parte de un meci uşor împotriva turcilor de la Osmanlispor, primul din grupa preliminară pe care bănăţenii o organizează. Gazdele alb-violete s-au impus cu 9-2 în faţa unei grupări modeste, compusă doar din jucători autohtoni. Formaţia pregătită de Robert Lupu mai are un singur hop pentru a atinge faza următoare a competiţiei.

A fost 1-0 încă din primul minut în Sala „Constantin Jude”. Deco a şutat puternic sus, în stânga portarului „otomanilor”, după ce Bondar putea puncta chiar din primele secunde. Peste trei minute ucraineanul Ovsyannikov a ratat o mare ocazie, de altfel acesta nu s-a lipit pur şi simplu la gol. A făcut-o în schimb vedeta Savio două minute mai târziu, când l-a surprins pe portarul advers cu un şut pe jos de la distanţă. Erau semne clar că între cele două echipe există o diferenţă de valoare. Confirmată de Bondar în minutul 10. În fine scorul pauzei a fost stabilit de Pedro Henrique în minutul 12. Oaspeţii au avut primul şut serios chiar înaintea finalului primei reprize, când lui Ugurlu i s-a „permis” o reluare mai periculoasă, dar Iancu s-a achitat de sarcini.

Ambiţioşi totuşi, turcii au atacat în cinci oameni încă din startul părţii secunde. Dar s-a făcut 5-0 prin reuşita lui Deco (min. 22). Savio (24) a mărit diferenţa la şase goluri, după ce a driblat totul în calea sa. La acest scor Pinar, „M. Can” pe tricou, a redus din diferenţă. Una refăcută însă de rezerva Ilaş (27), care a deturnat un şut ratat. Savio a intrat apoi practic cu mingea în poartă cu zece minute înainte de final: 8-1! Ugurlu (32) a găsit apoi plasa cu ajutorul barei, când poarta gazdelor era apărată de juniorul Voin. Tabela a fost închisă în ultimul minut de acelaşi Savio Valadares şi tot după driblinguri care i-au năucit pe turci.

Timişorenii mai au un singur obstacol pentru intrarea în Main Round-ul Futsal Champions League, partida de sâmbătă, de la ora 19, cu Lynx, formaţie din Gibraltar dar cu jucători din naţiuni puternice fotbalistic. Mâine, Osmanlispor joacă cu această formaţie de la aceeaşi oră şi tot în „Olimpia”.

Informatica: Iancu – Bondar, Ovsyannikov, Deco (cpt.), Savio. Au mai intrat: Voin – Pedro Henrique, M. Stoica, Araujo, Ruxandari, Ilaș. Antrenor: Robert Lupu.

Osmanlispor: Mutlu – Ygit, Duzluogu, Ozkul, Erden. Au mai intrat: Salxa – Pinar Can, Alvurdu (cpt.), Ugurlu, Aydogan. Antrenor: Mehmet Kose.

Atenţia către Lynx

„Într-adevăr am făcut un meci foarte bun, nu a fost o echipă care să ne pună probleme.


Ne aşteptam ca acesta să fie cel mai greu meci. Dar ne-am uitat pe foaia de la UEFA şi cei de la Lynx au şapte spanioli, un brazilian, un columbian şi un argentinian. Sper să nu fie aşa cum cred eu, doi au fost în prima ligă din ţara lor… E bine că am abordat serios jocul, am avut o atitudine corectă şi bună. Am vrut un avans din start, am luat bine pulsul. Nu aş putea să compar echipa cu cea de anul trecut, ce clar că relaţiile nu sunt aceleaşi. Am ştiut această problemă, de aceea am făcut aceste transferuri… S-a văzut că nu e aşa o mare problemă”, a spus Robert Lupu, antrenorul Informaticii.

Informatica va ajunge într-o nouă grupă preliminară, mai puternică, dacă o câştigă pe cea de la Timişoara. „Ştiu că vom merge la Riga, nu e o grupă de top, e accesibilă, dar va fi altceva, cu o echipă din Polonia. Această grupă preliminară trebuie câştigată, vom vedea însă poimâine, trebuie să fim precauţi”, a adăugat Lupu.

Informatica are şi câţiva sponsori noi, printre care şi o universitate. „Sper să se uite şi alţii la noi, nu mă refer neapărat la oficialităţi, care mă aşteptam să fie în sală, poate o să fie sâmbătă, ci la mediul economic. Au venit câţiva, dar din păcate sunt puţini… Este un parteneriat, a apărut şi un afiş, vom anunţat într-o conferinţă de presă”, a subliniat preşedintele Gabriel Lungu.

„E o înfrângere grea. Nu am început bine. Au marcat nouă goluri, nu e un start bun de turneu… Suntem foarte trişti, nu am vrut să bubuim mingea, am vrut să ieşim din defensivă. Acesta e nivelul în Turcia, vom încerca să ne îmbunătăţim. Am analizat jocurile lor, cel cu Galaţi, echipa din Timişoara era favorită. Nu mai e posibil să ajungem în Main Round. Cu Lynx vom fi mai relaxaţi şi cred că ne vom descurca mai bine. Informatica are o organizare bună, stă bine tactic, noi vom încerca să facem ceva diferit mâine”, a declarat Mehmet Kose, antrenorul celor de la Osmanlispor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.