Informatica Timișoara s-a întărit de la rivală și din Ucraina după plecările...

Informatica Timișoara s-a întărit de la rivală și din Ucraina după plecările din vară. Campioana deschide sezonul de futsal cu United în Supercupă

0
DISTRIBUIȚI

Formația pregătită de Robert Lupu nu a dezarmat după pierderea ”garniturii sârbești”. Informatica Timișoara s-a întărit cu jucători de peste granița opusă pentru noul sezon, unul cu participare în preliminariile Ligii Campionilor. Doi ucraineni, un brazilian și doi români reprezintă deocamdată achizițiile violeților de pe parchet.

Două transferuri provin chiar de la hunedoreană, e vorba de brazilianul Pedro Henrique da Silva (20 de ani) și experimentatul Mimi Stoica. O altă achiziție din campionatul intern e Liviu Ruxandari, de la Iași. Ceilalți doi nou sosiți sunt internaționalii ucraineni Bondar Dmytro (35 ani) și Denys Ovsiannikov (34), prmul a jucat ultima dată la Aktobe, in Kazakhstan, al doilea in Rusia la Progress Glazov.

”Am făcut o echipă relativ nouă. Ne bucurăm de acest suflu. Sunt și mulți tineri, ne dorim să facem performanță an de an, să luptăm la primele locuri, la trofee. De aceea am luptat să aducem jucători de la naționala noastră și a Ucrainei, care au fost la Euro. Pedro e de asemenea un jucător cu calități, ne bucurăm că sunt alături de noi. Sperăm să legăm echipa cât mai bine și să incepem cu dreptul sâmbătă in Supercupă”, a declarat Robert Lupu, antrenorul Informaticii.

”Anul trecut trebuia să luăm un portar, aveam deja de anul trecut o colaborare, cunosc foarte bine Ucraina, sunt jucători foarte disciplinați, profesioniști, am inclinat și spre ce ne putem permite… s-au făcut și eforturi. Domnul președinte Lungu și-a riscat banii. Eu cred că stăm bine. E nevoie de timp, dar suntem pozitivi și increzători”, a mai spus Lupu. Timișorenii ar mai putea lua un brazilian, Flavio, dar deocamdată se așteaptă lămurirea stării sale fizice.

”Sper intr-o colaborare cât mai bună și mai fructuoasă incununată cu cât mai multe trofee.


Bineinteles, am bifat multe meciuri internaționale, mă bucur, sper intr-o calificare ușoară. Avem o echipă bună, cred că vom face o figură bună. Cred că lupta va fi intre Deva, Timișoara, Miercurea Ciuc, poate și Galați”, a adăugat Mimi Stoica, jucător care a bifat cele mai importante formații din țară.

”Știu foarte puține despre Timișoara, dar il știu pe Robi (Lupu) și știu că echipa e campioană. Vrem să jucăm in Liga Campionilor. Știu echipa națională a României…”, a spus și Bondar Dmytro.

Savio ar putea rămâne

Principala știre la Informatica ar putea fi insă rămânerea ”magicianului” Savio la echipă, brazilianul era dat ca și plecat, dar a revenit la antrenamente sub comanda lui Lupu. ”Noi sperăm să-l ținem, incă nu s-a semnat contractul cu el, așteptăm să vedem cum vor decurge negocierile, incă nu e finalizat”, a spus tehnicianul.

”Șansele sunt destul de mari pentru că se antrenează cu noi. Sperăm să rămână jucătorul nostru, a avut oferte peste oferte”, a precizat Florin Chirițescu, directorul sportiv al timișorenilor.

Partida din Supercupă dintre Informatica și United Galați va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, la Sighișoara. Săptămâma viitoare vor avea loc și meciurile din grupa preliminară UEFA Futsal Champions League, alb-violeții vor juca primul meci al mini-turneului din ”Olimpia” cu turcii de la Osmanlispor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.