Intervenție de urgență la Cetatea Devei. Cabina care transportă turiști s-a blocat...

Intervenție de urgență la Cetatea Devei. Cabina care transportă turiști s-a blocat la jumătatea drumului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-835831795">

Un grup de turiști a avut parte de o sperietură pe cinste astăzi, în timp ce coborau cu telecabina de la Cetatea Devei. Mijlocul de transport s-a blocat la mijlocul traseului, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru coborârea în siguranță a celor implicați.

„Alpiniştii pompieri deveni au intervenit pentru salvarea a 19 persoane blocate în telecabina de la Dealul Cetăţii. În telecabina aflată în coborâre, în momentul producerii avariei, se aflau 11 adulţi şi 8 copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Pompierii alpinişti au realizat un dispozitiv specific de salvare de la înălţime, alcătuit dintr-un braţ si un coş de extractie, cu ajutorul căruia au desfăşurat operaţiunea eficientă de aducere rapidă la sol a oamenilor blocaţi. Primii ajunşi cu picioarele pe pământ au fost copiii urmaţi de adulţi. În sprijinul turistilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o autospecială de transport victime multiple. Din fericire, turistii nu au prezentat probleme medicale”, a transmis ISU Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.