Iohannis, discurs dur și atac la PSD din Consiliul Național al PNL:...

Iohannis, discurs dur și atac la PSD din Consiliul Național al PNL: ”Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia”

2
DISTRIBUIȚI

PNL are, astăzi, şedinţa Consiliul Naţional pentru a valida criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. La eveniment a fost invitat şi preşedintele Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa Consiliului Naţional al PNL. Şeful statului le-a transmis liberalilor să fie uniţi, să construiască un progam de solid de guvernare şi să comunice soluţiile pe care le au oamenilor.

„Nu sunteţi singuri în societate. Este nevoie ca PNL să fie un partid puternic şi solid. Şi puteţi. Fiţi hotărâţi. Construiţi un program politic solid, serios. Fiţi uniţi, fiţi puternici şi spuneţi oamenilor ce vreţi cu România. Mergeţi între oameni. Spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum se face adevarată reformă administrativă, spuneţi oamenilor că pentru voi contează românii din Diaspora. Spuneţi oamenilor că pentru voi justiţia contează. Oamenii trebuie să creadă că justiţia este dreaptă, eficientă. Şi pentru asta să vă luptaţi. Şpuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. Şi cel mai important lucru, spuneţi-le oamenilor simplii, mergeţi tot timpul între aomeni şi spuneţi-le. Nu aşteptaţi o campanie electorală. Oamenii sunt afară. Vă aşteaptă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în discursul său.

Iohannis: Premierul mi-a spus că nu a ştiut că se publicase în Monitor documentul. E trist şi ireal!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la discuţia de vineri cu Viorica Dăncilă, că aceasta i-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuţiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce şeful statului a sesizat CCR.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că situaţia din România este fără precedent şi acuză Poliţia Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD.

„Un politician pe nume Dragnea împreună cu câţiva acoliţi au pus mâna pe putere în Guvern şi Parlament şi de atunci încearcă să folosească această putere în interese propriu şi personal pentru a scăpa de justiţie.


Nu-I preocupă nici ţara, nici economia, nici românii. Ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva, dragii mei nu este posibil într-o ţară europeană, democratică şi nu numai atât”, a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa PNL.

Preşedintele a transmis că PNL este parte a soluţiei de schimbare.

„Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării. Eu vă spun că există soluţii. Voi sunteţi cea mai importantă parte a acestei soluţii. Şi vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluţii şi nu este singurul. Nu sunteţi singuri”, a mai declarat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la şedinţa PNL guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

„O să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. (…) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că românii văd cu pesimism viitorul, chiar dacă PSD, acum doi ani, a preluat o ţară cu o economie stabilă.

„Toate sondajele din ultimele luni arată că 80%, atenţie, 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal extrem de puternic? Este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în creştere, cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice, o ţară care, în fine, începuse să fie nu doar văzută, ci şi respectată, cu o abordare pro-europeană, cu o abordare pro-atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cum a dispărut optimismul?”, a mai spus preşedintele.

2 COMENTARII

  1. Se stie foarte bine ce „ghidusii” a facut PNL cand a fost la guvernare, ca sa nu mai vorbim de PDL.. Nu ca PSD ar fi mai grozav! dar sa nu ne mai incredem in minciunile electorale ale partidelor actuale! Nici unul nu este mai breaz. Ca sa nu mai vorbim de „guvernul meu” in frunte cu Ciolos, care a depus eforturi sustinute ca sa vanda strainilor pe bani marunti, ceea ce a mai ramas neprapadit! Cred ca a venit vremea sa ne luam tara inapoi! Momentan nu vad nici un partid mai breaz, care sa aiba coloana vertebrala in fata UE. Ca cei de la Bruxelles ne tot ameninta cu diverse sanctiuni daca nu facem cum vor ei! Vad ca Polonia, Grecia sau Ungaria procedeaza cum e mai bine pentru ei, si cei de la Bruxelles raman mormaind in barba, caci dupa brexit nu prea mai au curaj. Nu prea mai sunt tari ca Plonia sau de marimea romaniei pe care sa-si permita sa le excluda (nu se va intampla in nici un caz!)si sa le inlocuiasca cu tari ca Moldova, Serbia sau alte foste republici yugoslave. Iar Ucraina e prea labila ca sa se bazeze pe ea, sa nu mai vorbim de faptul ca Rusia nu va permite aderarea acesteia la UE. Deci, domnilor liberali, renuntati la vise fanteziste. Au fost altii mai capabili si si-au rupt gatul in acest „gogoloi” care se numeste guvernare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.