Juriul de monitorizare din partea Comisiei Europene, mulțumit de activitatea Asociației TM2021

Juriul de monitorizare din partea Comisiei Europene, mulțumit de activitatea Asociației TM2021

0
DISTRIBUIȚI

Juriul de monitorizare din partea Comisiei Europene pare să fie mulțumit de activitatea Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, în ciuda criticilor venite din partea unor intelectuali, și nu numai.

Acest juriu de monitorizare a fost în vizită la Timișoara în luna iunie, iar după ce a fost evaluată activitatea asociației și conținutul programului cultural, dar şi în urma discuțiilor și întâlnirilor avute cu reprezentanți ai autorităților locale și naționale, și numai, a elaborat o scrisoare de recomandare pentru această etapă.

“Membrii comisiei se arată mulțumiți de progresele înregistrate de către Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană în condițiile de operare existente, de faptul că dimensiunea europeană este vizibilă în toate acțiunile și proiectele organizate de către echipă, precum și de modalitățile de abordare în ceea ce privește consolidarea și dezvoltarea resurselor pentru implementarea cu succes a unui astfel de proiect la scară europeană.

De asemenea, recomandările identificate în scrisoare sunt de natură atât legislativă, cât și financiară privind modalitățile și termenele de finanțare a proiectului Timișoara 2021 de către autoritățile locale și centrale, în regim multianual”, informează Asociația TM2021, prin intermediul unui comunicat de presă, astăzi.

Simona Neumann, directorul executiv al asociației, a precizat că proiectul va fi pus în aplicare “mai alert”, după ce vor fi alocați bani constant.

„Juriul și-a exprimat încrederea în capacitatea Asociației TM2021 de a implementa proiectul, iar autoritățile publice prezente la întâlnirile Comisiei au dat asigurări că mecanismele financiare și fluxul de bani vor fi îmbunătățite.


Toți cei prezenți au înțeles că Timișoara 2021 nu e doar un proiect al orașului, ci unul de importanță națională și europeană.

Asociația va fi în măsură să pună în aplicare proiectul într-un mod mai alert odată ce fluxul financiar va fi constant și asigurat și de către Ministerul Culturii și își dorește să reformeze organizația la nivel de membri, consiliu director, iar la nivelul echipei executive prin recrutări, conform planurilor din dosarul de candidatură.

De asemenea, asociația va lansa un apel deschis la propuneri de proiecte, odată ce procedurile și dreptul de a organiza o asemenea competiție vor fi clarificate cu Primăria Municipiului Timișoara. Este foarte important că toate autoritățile publice au fost de acord să sprijine proiectul pentru ca anul 2021 să fie unul de succes”, a declarat Simona Neumann.

Săptămâna trecută, USR Timișoara i-a solicitat Asociației TM 2021, prin intermediul unui comunicat de presă, să publice scrisoarea de recomandare și a semnalat mai multe probleme, printre care faptul că s-au înscris în asociație zeci de persoane în acest an, însă niciuna nu a fost acceptată, deocamdată, dar și că Adunarea Generală nu s-a întrunit până în luna aprilie, așa cum ar prevedea în statut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.