K. Iohannis: În politica externă a României nu este loc pentru experimente...

K. Iohannis: În politica externă a României nu este loc pentru experimente discutabile în nume personal, amatorism şi gafe diplomatice

0
DISTRIBUIȚI

Discurs important al preşedintelui Klaus Iohannis, astăzi, la Bucureşti. Şeful statului le-a spus ambasadorilor români cu care s-a întâlnit la Palatul Cotroceni că stabilitatea şi credibilitatea României înseamnă şi apărarea statului de drept şi că în politica externă nu e nevoie de „experimente discutabile în nume personal, amatorism şi gafe diplomatice”.

Declaraţiile au avut loc cu prilejul primirii șefilor de misiuni și a consulilor generali cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

„(…) Stabilitatea și predictibilitatea politicii externe a României sunt esențiale pentru credibilitatea noastră, ca actor extern.


În politica externă a României nu este loc pentru experimente discutabile în nume personal, pentru amatorism, pentru gafe diplomatice (…) Stabilitatea și credibilitatea României în politica externă înseamnă și păstrarea și apărarea statului de drept, a independenței justiției și a continuării combaterii corupției la același standard ca și până acum. Nu este admisibil ca, în anul Centenarului, să facem pași înapoi”, le-a spus, astăzi, Klaus Iohannis, ambasadorilor români.

Preşedintele a mai vorbit despre parteneriatul strategic cu SUA – „o prioritate de prim rang” – şi a salutat angajamentul crescut al SUA pentru securitatea Europei. Iohannis a făcut şi precizări cu privire la Preşedinţia României la Consiliul UE. Ţara noastră va prelua responsabilitatea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene  la 1 ianuarie 2019, pentru şase luni, o premieră pentru ţara noastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.