Licitație pentru concesionarea serviciului de transport public metropolitan, organizată în secret de...

Licitație pentru concesionarea serviciului de transport public metropolitan, organizată în secret de o societate condusă de șeful Direcției Tehnice din Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Licitație organizată în secret de Asociația “Societatea Metropolitană de Transport Timișoara”, al cărei președinte este Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare din cadrul Primăriei Timișoara.

Pentrutimișoara.ro a făcut public, în această dimineață, un document din care reiese că se dorește concesionarea serviciului de transport public metropolitan.


Licitația deschisă nu ar fi fost înscrisă în SEAP, ci anunțul a fost postat doar într-un supliment al Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, în luna februarie a acestui an.

Din document aflăm că firma câștigătoare “va efectua transport public cu tramvaie, autobuze, troleibuze, nave de pasageri și biciclete în aria Societății Metropolitane de Transport Timișoara pe o durată de 15 ani conform Regulamentului 1370/2007”, din data de 10 februarie 2019.

Toate veniturile încasate din vânzarea de bilete ar urma să fie alocate operatorului care va câștiga licitația. Serviciile ar urma să fie atribuite către “oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”. Societatea de Transport Public Timișoara nu ar avea cum să se înscrie la licitație, în condițiile în care are datorii la stat.

Primarul Nicolae Robu și Culiță Chiș nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.