Micii detectivi care descoperă Timișoara de altădată. Povestea unui proiect inedit

Micii detectivi care descoperă Timișoara de altădată. Povestea unui proiect inedit

0
DISTRIBUIȚI

Succesul celor două ediţii anterioare a determinat Asociaţia Melopolis să organizeze două noi sesiuni ale şcolii de vară „Detectivii timpului în cetate”, care se va desfăşura la librăria „La două bufniţe”. Prima sesiune se va desfăşura între 6 şi 10 august, iar cea de-a doua, din 20 până în 24 august, ele fiind organizate pentru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani.

Şcoala de vară „Detectivii timpului în cetate” este un proiect cultural şi creativ, o călătorie în timp cu ajutorul muzicii, istoriei locale şi literaturii. În cadrul şcolii de vară, copiii vor juca rolul unor detectivi care descoperă indicii în cartierul Cetate despre personalităţi istorice şi culturale, despre clădiri şi poveştile lor, cu ajutorul unor trasee culturale, ateliere muzicale şi literatură, într-o inedită abordare interdisciplinară legată de subiecte ce ţin de istoria Timişoarei.

Copiii vor construi instumente muzicale din diferite epoci, folosind materiale neconvenţionale şi reciclate, se vor familiariza cu modul în care acestea produceau sunetele, vor afla lucruri mai puţin ştiute despre ceea ce se cânta odinioară în Cetate şi lucruri inedite din viaţa unor renumiţi muzicieni care au concertat la Timişoara.


Traseele culturale vor fi un bun prilej pentru cunoaşterea oraşului, a valorii clădirilor, şi pentru a afla noi lucruri despre personalităţle istorice şi culturale care au locuit ori s-au aflat în trecere prin oraş, despre moda vremii şi limba care se vorbea, precum şi despre numeroase legende ale Timişoarei. În spaţiul librăriei, copiii vor realiza diferite proiecte inspirate din noutăţile aflate despre oraş, fie printr-un desen, fie confecţionând un instrument muzical, pentru a arăta ce i-a impresionat cel mai mult din cele învăţate. La finalul şcolii de vară, copiii vor primi diplome de participare, cărţi, şi vor duce acasă desenele făcute şi instrumentele muzicale pe care le-au confecţionat.

Costul de participare la şcoala de vară este de 250 de lei pentru fiecare copil, sumă în care sunt incluse materialele folosite pentru confecţionarea instrumentelor, materialele informative, cărţile, diploma, o gustare şi o băutură răcoritoare pe durata atelierului.

Înscrierile se pot face la dan@melopolis.ro sau raluca.selejan@ladouabufnite.ro , de unde se pot obţine şi informaţii suplimentare. Numărul de locuri este limitat.

Foto: Facebook/Melopolis

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.