Ministrul de Interne, interpelat de un parlamentar de Timiş. Ar trebui sau...

Ministrul de Interne, interpelat de un parlamentar de Timiş. Ar trebui sau nu să îşi dea demisia Carmen Dan?

1
DISTRIBUIȚI

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu vrea să ştie ce a căutat ministrul de Interne Carmen Dan la sediul MAI în noaptea protestelor violente din capitală şi dacă ştia că jandarmii au cerut aprobare să folosească forţa împotriva manifestanţilor.

Întrebările sunt cuprinse într-o interpelare pe care senatorul liberal de Timiş o va transmite ministrului de Interne, la începutul sesiunii parlamentare.

”1. În condițiile în care ați recunoscut că în noaptea de 10 spre 11 august 2018 v-ați aflat în sediul Ministerului Afacerilor Interne, vă rog să precizați următoarele: care a fost intervalul de timp în care ați fost la sediul central al MAI și ce anume activități ați desfășurat acolo; dacă ați fost în contact cu reprezentanții ministerului care se aflau în Piața Victoriei și, dacă DA, care a fost conținutul acestora; dacă ați fost informată cu privire la solicitarea Jandarmeriei către Prefectura Municipiului București de a-i fi aprobată utilizarea forței împotriva demonstranților și motivele care au stat la baza acestei solicitări”, sunt primele întrebări din interpelarea senatorului PNL.

Alina Gorghiu îi îndeamnă pe prietenii săi virtuali să răspundă la un sondaj legat de această temă.

Întrebarea cu două răspunsuri – DA sau NU – sună astfel: „Ar trebui să-și dea demisia ministrul Carmen Dan în urma evenimentelor din data de 10 august 2018, unde s-a văzut clar cum Jandarmeria a agresat participanții?”

Senatorul liberal consideră că protestul diasporei de vineri seară nu s-a încheiat, câtă vreme nu se cunoaşte adevărul cu privire la intervenţiile în forţă ale Jandarmeriei.

„Există multe suspiciuni privind cine a dat ordinul ca jandarmii să acționeze de maniera în care imaginile surprinse în acele momente ne-au uimit pe toți, se vehiculează nenumărate scenarii de conspirații care mai de care mai surprinzătoare, avem anchetă a Parchetului Militar asupra violențelor de la mitingul Diasporei, curg plângerile penale împotriva jandarmilor.

Dacă participanții la miting trebuie să trăiască cu deziluzia că nici măcar nu pot să-și strige nemulțumirile și dacă adevărul va continua să fie ascuns, România riscă să revină la perioada dinainte de 1989, când nu se mediatiza nimic despre suferința oamenilor, dar se preamăreau realizările false ale dictatorului.


Și așa ceva nu ai cum să girezi!”, îşi încheie argumentaţia senatorul Alina Gorghiu, pe pagina de Facebook.

Nu este primul parlamentar de Timiş care aduce în discuţie demisia lui Carmen Dan, după protestele de vineri seară din capitală. Senatorul USR Nicu Fălcoi a afirmat că ministrul de Interne este „o rușine”, având în vedere modul în care au acționat subordonații săi la protestul diasporei.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta doamna politician, are o „intensa activitate” doar la capitolul solicitarii de demisii! In rest, nu am auzit de nici o initiativa constructiva! Cine a facut greseala de a o alege senator de Timis? Oare in judet nu sunt si persoane mai capabile din randul liberalilor? Saraca tara cu asemenea senatori, si mai ales europarlamentari grozavi, cum e Grapini, Macovei, etc, sau cum au fost EBA, Becali, si altii, semianalfabeti, dar cu bani….Oare avem nevoie de asemenea personaje sinistre spre a ne face de „cacao” in fata forurilor europene? Altii mai breji nu se gasesc, care sa ne faca cinste, nu de ocara?Si ne miram ca rade o lume de noi, iar marile puteri ne joaca pe degete! Avem ce meritam!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.