Mozaic din piese mici din gresie, dedicat Centenarului Marii Uniri, realizat de...

Mozaic din piese mici din gresie, dedicat Centenarului Marii Uniri, realizat de 200 de persoane, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Proiect inedit inițiat de Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara. Un mozaic din piese mici din gresie, pe care scrie “Felicidades, 100, Rumania”, dedicat Centenarului Marii Uniri, a fost realizat de aproape 200 de persoane de toate vârstele. Proiectul a debutat în 9 mai, dată la care se sărbătorește Ziua Europei, în Piața Libertății, fiind finalizat în aproximativ trei luni.

“Mozaicul s-a făcut în Piața Libertății, în data de 9 mai. Acolo a fost un prim plan de pregătire, unde au participat foarte mulți oameni, trecători care ni s-au alăturat pentru a crea acest mozaic. Apoi a fost luat la atelier, unde a fost finalizat. Aproape 200 de oameni au contribuit la realizarea mozaicului. Eu am încercat mereu să apropii cultura spaniolă de Timișoara și recent, fiind la Barcelona, am văzut mozaicul de la Gaudi și m-am gândit că ar fi frumos să facem așa ceva și la Timișoara. A fost un proiect foarte frumos, pentru că am vrut nu doar să prezentăm cultura mozaicului timișorenilor, dar și să-i facem participativi. Este un proiect făcut de foarte mulți oameni, copii, adulți, români, străini, prin care am vrut să sărbătorim Ziua Europei și 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat consulul onorific al Regatului Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Viñals Ariño.

Astăzi, opera de artă a fost donată Consiliului Județean Timiș, putând fi admirată în holul instituției.

„Acest proiect este o inițiativă binevenită. Pe raza județului Timiș conviețuiesc într-o bună armonie aproximativ 20 de comunități ale minorităților, suntem județul cu cel mai mare număr de corp consular, 18 corpuri consulare avem în Timișoara și asta arată foarte clar că în județul Timiș multiculturalitatea, prezența etniilor, înțelegerea armonioasă este de bun augur. Cred că cu toții, prin ceea ce vom face de acum încolo, vom avea un succes deosebit pentru a implementa proiectul care sper să ne unească, Timișoara – Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, a afirmat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

De asemenea, prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, i-a mulțumit consulului onorific al Spaniei la Timișoara pentru că a adus în oraș “o parte din Gaudi.


Timișoara este un oraș al multiculturalității, un muzeu în aer liber”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.