A murit Aretha Franklin, regina muzicii soul VIDEO

A murit Aretha Franklin, regina muzicii soul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Figură majoră a scenei muzicale internaţionale de mai bine de jumătate de secol, legendara Aretha Franklin a încetat din viaţă joi la vârsta de 76 de ani.

Acum aproape o săptămână, artista a fost internată în stare gravă la un spital din Detroit. Conform reprezentanților săi, aceasta suferea de cancer pancreatic.

Cântăreața americană este celebră pentru hituri precum „You Make Me Feel“, „Chain of Fools“ şi „Respect“. Deşi cunoscută pentru melodiile ei soul, Aretha a cântat de asemenea jazz, blues, R&B, gospel şi rock. A câştigat 18 premii Grammy competitive şi două onorifice.


Are 20 de single-uri pe locul unu în topul Hot R&B/Hip-Hop Songs şi două pe primul loc în Billboard Hot 100: „Respect“ (1967) şi „I Knew You Were Waiting (For Me)“ (1987), un duet cu George Michael. Între 1967 şi 1982 a avut 10 albume R&B pe locul unu mai mult decât oricare altă femeie artist. În 1987, a devenit prima artistă femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Conform publicaţiei Time, este una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea. Aretha Franklin a fost căsătorită de două ori: cu Ted White, în perioada 1961- 1969 şi cu actorul şi regizorul American Glynn Turman în perioada 1978– 1984. Artista are patru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.