Niciun procuror nu vrea să fie şeful DNA. Ce spune ministrul Justiţiei

Niciun procuror nu vrea să fie şeful DNA. Ce spune ministrul Justiţiei

0
DISTRIBUIȚI

Niciun candidat nu s-a înscris până acum în procedura pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, în această dimineaţă, ministrul Justiției, Tudorel Toader. Mai sunt patru zile în care procurorii care doresc să ocupe scaunul de şef al DNA îşi pot depune candidaturile.

Noua procedură de selecţie pentru post a început în 6 august, după ce, într-o etapă anterioară, niciunul dintre cei patru înscrişi nu au fost acceptaţi de ministrul Justiţiei. Este vorba despre Florentina Mirică, procurorul-şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, Marius Iacob, procurorul-şef adjunct al DNA, Elena Grecu, procurorul-şef al Secţiei judiciare penale din DNA şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul ÎCCJ.

Ministrul Justiţiei a declarat că este convins că vor fi candidaţi, adăugând că „este opțiunea dânșilor” dacă se vor înscrie în ultima clipă.

Conform calendarului, interviurile candidaţilor cu Tudorel Toader vor fi susţinute între 3 şi 5 septembrie.

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din fruntea DNA în 9 iulie.


Ea a fost delegată, de procurorul general Augustin Lazăr, la Serviciul de îndrumare şi control din Ministerul Public, pentru şase luni. Chiar astăzi şi-a început activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.