Nicolae Bitea, despre demiterea lui Supuran de la STPT: “Vă asigur că...

Nicolae Bitea, despre demiterea lui Supuran de la STPT: “Vă asigur că acea ședință a fost legal constituită”. Fostul director amenință cu plângeri penale

0
DISTRIBUIȚI

Liberalul Nicolae Bitea, noul directorul general interimar al Societății de Transport Public Timișoara, a fost luat la întrebări, astăzi, de către consilierul local Adrian Orza, în timpul ședinței AGA a instituției, cu privire la motivele pentru care Sorin Supuran a fost revocat din funcție, la sfârșitul săptămânii trecute.

“Au fost mai multe schimbări acolo și nu cred că este bine pentru societate că s-au întâmplat lucrurile astea și că opinia publică a asistat la un război în interiorul societății, iar partea negativă este că își asumă lucrurile astea în partid, ca și cum STPT ar fi a unui partid, și nu a Consiliului Local Timișoara. Sunt greșeli de imagine și cred că ar trebui să aducem lucrurile din discuția politică înspre instituția CLT și a AGA și să se detașeze aceste lucruri de spațiul politic, pentru că fac rău societății pe termen lung. (…) Ar trebui să cunoaștem motivele demiterii, să primim documentul respectiv de demitere. Mă deranjează că se vorbește politic despre subiectul STPT”, a explicat Adrian Orza.

Nicolae Bitea a luat cuvântul, dar nu a dorit să ofere prea multe informații legate de motivele pentru care Sorin Supuran a fost demis din funcție.

“Hotărârea de revocare a directorului Sorin Supuran îi aparține Consiliului de Administrație al STPT, nu îi aparține altcuiva. Nici lui Bitea personal, nici lui Buboi personal, nici altcuiva personal. A fost o majoritate în cadrul Consiliului de Administrație, care a decis revocarea dânsului. Care au fost motivele, asta se poate solicita procesul-verbal și se poate vedea. Din partea lui Bitea Nicolae nu cred că ați văzut în presă niciun fel de atacuri în ceea ce privește acest conflict care s-a născut.


Ce fac alții, asta nu poate Bitea sau Buboi să oprească”, a precizat Nicolae Bitea.

De asemenea, liberalul a afirmat că, în acest moment, nicio instituție a statului nu realizează un control economic în cadrul STPT.

“Legal nu există nicio instituție abilitată a statului român, în acest moment, în cadrul societății, care să facă un control economic. Acel audit despre care se tot discută în spațiul public este un audit personal, sau a fost un audit personal, al domnului Supuran. Eu nu l-am văzut, nu cred că l-au văzut colegii, directorul economic sau cineva, nu știu. Deci eu nu l-am văzut acel audit de care se vorbea. Raportat la alte detalii din acest punct de vedere, nu am de unde să cunosc și nici de unde să vă spun. Din expunerea dumneavoastră, ceea ce v-am spus acum este, practic, maximum din ceea ce pot să vă răspund”, a mai explicat Nicolae Bitea.

Totodată, noul director interimar al STPT a dat asigurări că ședința Consiliului de Administrație în cadrul căreia Sorin Supuran a fost demis din funcție a fost “legal constituită”. Potrivit reprezentanților STPT, Curtea de Conturi a făcut ultima oară verificări în anul 2014 și că “urma să fie o solicitare a domnului Supuran de a veni în acest an”.

Pe de altă parte, astăzi, Sorin Supuran a trimis o adresă Primăriei Timișoara, Consiliului Local Timișoara și primarului Nicolae Robu. Acesta scrie că, “în calitate de director general revocat în mod valid nelegal, fără justă cauză”, solicită să-i fie comunicate mai multe documente. Și anume, “referatul cuprinzând propunerea de revocare din funcția de director general, convocatorul ședinței CA din 27.07.2018 și modalitatea de comunicare a acestuia către fiecare din membrii CA (data, email de expediere, confirmare de primire a convocatorului de la membrii), care au fost motivele ce au necesitat o asemenea convocare de urgență a ședinței CA, copia procesului-verbal al ședinței CA din 27.07.2018, decizia de încetare a contractului de mandat”.

Totodată, Sorin Supuran spune că “având în vedere modul abuziv în care a avut loc revocarea subsemnatului din funcție”, solicită CA al STPT revocarea hotărârii și “repunerea subsemnatului în funcția de director general”, precum și “Adunării Generale a Acționarilor STPT revocarea membrilor CA STPT ce au votat pentru adoptarea, în mod valid nelegal, a Hotărârii CA nr. 128/27.07.2018 de revocare a subsemnatului, fără justa cauză, din funcția de director general al STPT”.

De asemenea, Sorin Supuran transmite faptul că “în caz contrar voi fi nevoit a mă adresa instanțelor de judecată pentru anularea Hotărârii CA și plata de daune interese pentru revocarea nelegală din funcția de director general, precum și formularea de plângeri penale împotriva grupului infracțional organizat ce a dispus luarea acestei măsuri abuzive”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.