Noi amenzi pentru timișorenii care nu-și curăță terenurile de ambrozie

Noi amenzi pentru timișorenii care nu-și curăță terenurile de ambrozie

0
DISTRIBUIȚI

ambrozia

Polițiștii locali continuă să le aplice amenzi timișorenilor care nu-și cosesc terenurile pentru a preveni apariția ambroziei, care provoacă alergii puternice, mai ales în această perioadă a anului, pentru că acum înflorește.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, doar anul acesta, oamenii legii au acordat 122 de sancțiuni proprietarilor care nu și-au curățat terenurile, în valoare totală de 133.000 de lei. De asemenea, în aceste zile, alți 30 de proprietari urmează să fie amendați, după ce au fost identificați sau în cazul cărora au expirat termenele din somațiile aplicate, nefiind luate măsurile de cosire a buruienilor.

“Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.


De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.