O nouă cruce pentru turla unei biserici din Timișoara. Precedenta fusese doborâtă...

O nouă cruce pentru turla unei biserici din Timișoara. Precedenta fusese doborâtă de furtuna din septembrie 2017 FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-862054258">

Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Calea Aradului, a primit astăzi o nouă cruce pe turla principală, după ce anul trecut la furtuna din 17 septembrie, crucea a fost doborâtă de vânt.

Timișoara a fost atunci devastată, poarta de intrare de pe Calea Lugojului s-a prăbușit și a curmat viața unui tânăr, Catedrala Mitropolitană și alte zeci de clădiri au avut avarii la acoperiș, zeci de copaci au fost doborâți de vânt, sute de gospodării au rămas fără curent, zeci de persoane au ajuns la urgențe cu traumatisme. Inclusiv biserica de pe strada Dej numărul 1. Astăzi, la lăcașul de cult, aproape zece ore a lucrat o echipă de la CEI, la o înălțime de 37 de metri, atât pentru montarea noii cruci, cât și a unei instalații de paratrăznet.

Este o mare bucurie faptul că lucrările au putut fi făcute în zilele premergătoare marelui praznic care se sărbătoreaște pe 15 august și care coincide cu hramul lăcașului de cult. „Adormirea Maicii Domnului“ este unul din cele 12 praznice sărbătorite de Biserica Ortodoxă și marchează ziua în care Fecioara Maria s-a mutat din viaţa pământească la cer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.