O nouă ediție a unei tradiții de decenii, Nedeia românilor de pretutindeni....

O nouă ediție a unei tradiții de decenii, Nedeia românilor de pretutindeni. Ce artiști participă

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-777437984">

O sărbătoare dragă bănăţenilor, „Nedeia românilor de pretutindeni”, a ajuns în acest an la a 46-a ediţie, şi va avea loc la Valea lui Liman în 11 şi 12 august, în organizarea primăriei din localitatea Tomeşti.

În 11 august, de la ora 19:00, va urca pe scena din vecinătatea complexului turistic formaţia Vest Phoenix Cover care va susţine un concert dedicat mai ales tinerilor, iar în ziua următoare, de la ora 11.00, va avea loc un spectacol folcloric divers, susţinut de ansamblurile „Dudeşteana” din Dudeştii Noi, „Boldureana” din comuna Boldur, „Ghiocelul” din comuna Giroc, „Doina Bihorului” din localitatea Gyula (Ungaria) şi „Iablanca” din Serbia, precum şi de mulţi cunoscuţi şi îndrăgiţi solişti vocali, printre care Lena Miclăuş, Ramona Ilieşi Drăgan, Alessandra Lazăr şi Bianca Braun, acompaniaţi de „Fraţii Drăgan”.

Nedeia este unul din cele mai frumoase obiceiuri ale românilor, cu origini străvechi, când gospodinele îşi arată întreaga îndemânare şi întreaga comunitate se bucură şi petrece alături de rude şi alţi invitaţi.

În Banat, sărbătoarea se numeşte rugă şi este unul din cele mai importante praznice religioase ale ortodocşilor, legat de hramul bisericii.

La sărbătoare participă întreaga comunitate, iar în unele localităţi durează chiar mai multe zile, fiind un prilej de scoatere în evidenţă a obiceiurilor locului.

Sursă foto: tomesti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.