O nouă școală la Timișoara. Ordinul semnat de Ministerul Educației prin care...

O nouă școală la Timișoara. Ordinul semnat de Ministerul Educației prin care se înființează Liceul Teologic Ortodox

0
DISTRIBUIȚI

O nouă unitate de învățământ va funcționa la Timișoara, din noul an școlar. Ministerul Educației informează că, în această săptămână, ministrul Valentin Popa a semnat ordinul prin care se acordă autorizația de funcționare provizorie și se înființează Liceul Teologic Ortodox “Sfântul Antim Ivireanul”.

Potrivit acestui ordin de ministru, semnat în 3 august, din anul școlar 2018 – 2019, elevii interesați vor putea studia în cadrul Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” la profilul Teologic – specializarea „Teologie ortodoxă”, la profilul Umanist – specializările „Filologie” și „Științe sociale”, precum și specializarea „Științe ale naturii” – la profilul Real.

Cursurile se vor desfășura la nivelurile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, în limba română, la forma de învăţământ cu frecvență.

“Înfiinţarea Liceului Teologic Ortodox «Sfântul Antim Ivireanul» a fost aprobată prin ordin de ministru, în urma parcurgerii procesului de evaluare în vederea acreditării de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), în temeiul prevederilor OUG nr.


75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, așa cum a fost modificată prin OUG nr. 48/2018 privind drepturile elevilor şcolarizaţi în unităţi de învăţământ înfiinţate în procesul de organizare a reţelei şcolare”, informează Ministerul Educației.

Vă reamintim că, la mijlocul lunii iunie, primarul Nicolae Robu anunța că a solicitat Mitropoliei Banatului să facă demersurile necesare pentru a transforma școala ortodoxă dintr-una privată într-una de stat, în cazul în care mai doreşte să rămână în clădirea municipalității, aflată pe B-dul Liviu Rebreanu.

În acest an, contractul prin care Consiliul Local Timișoara a cedat gratuit clădirea fostei Școli Generale Nr. 9 a expirat, iar Nicolae Robu nu a mai dorit să-l prelungească. Primarul a precizat că nu mai poate să dea clădirea Mitropoliei Banatului, atât timp cât există o solicitare din partea unei școli de stat – Liceul Teoretic “Grigore Moisil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.