Parlamentar USR, mesaj pentru liberalul Pavel Popescu cu privire la inițiativa „Fără...

Parlamentar USR, mesaj pentru liberalul Pavel Popescu cu privire la inițiativa „Fără nebuni în funcții publice”: Ar putea rămâne fără primar

1
DISTRIBUIȚI

Nu puțini dintre parlamentarii României suferă de afecțiuni psihice. Cel puțin asta susține deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă, care, însă, nu crede că ar fi nevoie de o inițiativă „Fără nebuni” după terminarea campaniei „Fără penali în funcții publice”.

Vă reamintim că, în această săptămână, după declarațiile lui Liviu Dragnea cu privire la tentativa de asasinat asupra sa, deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu a lansat în spațiul public un apel de susținere a inițiativei „Fără nebuni”.

„Să știți că este o realitate.


Nu știu câți parlamentari ar ieși bine dintr-o evaluare serioasă. În general, este un loc unde patologiile psihice se manifestă destul de evident. Vă fac și o mărturisire personală, este un loc neplăcut de muncă. Dar cred că cel mai bine se rezolvă asta la vot, putând în fața românilor o alegere de oameni normali la cap, onești și profesioniști, se poate să faci acest lucru”, a afirmat Cătălin Drulă.

Pe de altă parte, senatorul USR de Timiș Nicu Fălcoi crede că Pavel Popescu are o inițiativă „interesantă. E drept, că s-ar putea să rămână fără primar, dar e bună”.

Pavel Popescu a depus, la finalul anului trecut, o iniţiativă de completare a legii care vizează alegerea parlamentarilor, astfel încât cei care doresc să candideze pentru Senat sau Camera Deputaţilor să aibă şi avizul psihologic favorabil pentru a putea fi aleşi.

Iniţiativa a fost respinsă de Senat în iunie, înainte de vacanţa parlamentară. Ulterior, comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor au dat un raport de respingere a modificării legislative. În punctul de vedere emis de Guvern, Executivul a lăsat Parlamentul să se pronunţe cu privire la oportunitatea adoptării documentului. Deputaţii vor avea ultimul cuvânt. Pentru ca legea să treacă este necesar votul a cel puţin jumătate din numărul aleşilor.

Acum, Pavel Popescu spune că vrea să redepună această iniţiativă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.