Pauză pe şantierul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva. Ce lucrări...

Pauză pe şantierul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva. Ce lucrări au fost realizate la dealul Șoimuș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

După o lună plină de activitate, constructorul român de pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva şi-a trimis muncitorii la odihnă până în 2 septembrie. Avansul semnificativ realizat pe şantier s-a văzut mai ales în zona Şoimuş, unde este situat şi versantul care a pus şi încă pune numeroase probleme constructorului.

Conform celor de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara, echipele de lucru au fost comasate în special în zona Șoimuș.


Au continuat lucrările la versant, fiind în curs de montare ancorele pe taluzul de debleu, inclusiv plasele aferente. În ceea ce privește consolidarea pe zona de rambleu, lucrările de sprijinire a versantului sunt în diferite stadii. Au avansat lucrările la terasament, în aceeași zonă, și a început execuția bretelelor 1, 2 și 3 din nodul rutier Șoimuș (umpluturi, strat de formă și fundație drum). Este pe ultima sută de metri realizarea plăcii de suprabetonare la pasajul de urcare pe dealul Șoimuș, precum și calea pe pod la pasajul din nodul rutier Șoimuș. Aici a fost aplicată hidroizolația, au fost montate borduri şi a avut loc așternerea stratului de protecție şi hidroizolație.

Au continuat lucrările la amenajările pentru scurgere a apelor, fiind realizate canale de dirijare a cursurilor de apă, protecția taluzului pentru autostradă din zona râului Mureș, dar şi șanțuri, rigole mediane și de acostament, precum și lucrările de siguranță a circulației și de protecția mediului, adică parapet direcțional și panourile fonice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.