Pedepse mai mari pentru ucidere din culpă. Ce propune un fost ministru...

Pedepse mai mari pentru ucidere din culpă. Ce propune un fost ministru al Justiţiei în cazul şoferilor băuţi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, a anunţat astăzi că vrea să modifice Codul Penal în sensul înăspririi pedepsei pentru ucidere în culpă săvârsită de un şofer fără permis sau băut.

În discuţie este articolul 192 din Codul Penal privind uciderea din culpă.


Robert Cazanciuc este senator PSD, preşedintele Comisiei Juridice din Senat.

„(…) Voi propune colegilor mei, senatori şi deputaţi, la începutul sesiunii parlamentare septembrie 2018, să modificăm articolul 192 din Codul penal referitor la uciderea din culpă, astfel încât, în situaţia săvârşirii acestei infracţiuni de către o persoană care conduce un autoturism fără a poseda permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice, adică în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis, sau cu infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului, să nu mai poată fi acordată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Fără a fi adeptul majorării limitelor de pedepsă ca formă de prevenire a săvârşirii de infracţiuni, am convingerea că soluţia legislativă propusă va putea contribui, prin aplicare şi popularizare cu sprijinul presei, la salvarea a sute de vieţi anual!”, a anunţat senatorul PSD Robert Cazanciuc astăzi, pe Facebook.

Fostul ministru îşi argumentează opinia prin faptul că numărul infracţiunilor rutiere se dublează de la un an la altul. În plus, opinia publică indică, spune el, faptul că o condamnare cu suspendare, în această situaţie, este „prea blândă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.