Pilot din Timișoara, grav rănit după ce avionul în care se afla...

Pilot din Timișoara, grav rănit după ce avionul în care se afla s-a ciocnit de un altul și ambele s-au prăbușit, înaintea unui air-show FOTO UPDATE Care e starea lui Sorin Bochiș

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei doi piloți implicați în accidentul aviatic de astăzi, din Suceava, este din Timișoara. Este vorba despre Sorin Bochiș, în vârstă de 53 de ani, care lucrează ca pilot la o companie aeriană, este de asemenea pilot la Clubul de Aviație Cioca din Timișoara și este pilot de acrobații. Sorin Bochiș este grav rănit, în timp ce celălalt pilot a decedat.

Sorin Bochiș a zburat încă din primii ani de viață, tatăl său fiind aviator. Pilotul timișorean declara, presei locale din Timișoara, în urmă cu patru ani, că are peste 10.000 de ore de zbor. A luat primele lecții în anul 1981, la vârsta de 14 ani, iar la 22 de ani a absolvit Institutul de Aviație “Aurel Vlaicu” de la Boboca. Sorin Bochiș a lucrat și ca pilot în Regimentul 93 aviație de vânătoare din Timișoara, unde a zburat pe avioane supersonice de luptă. De asemenea, a locuit câțiva ani în America, unde a zburat pe avioane civile și s-a întors în România după atentatele teroriste de la World Trade Center, din septembrie 2001.

Foto: mediafax.ro

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, astăzi, la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, în timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prăbuşit în afara pistei.


Unul dintre piloţii implicaţi în accidentul aerian din Suceava a murit, iar pentru celălalt a fost solicitat un elicopter SMURD care să îl ducă la spital.

Cei doi piloți se pregăteau pentru un show aviatic care urma să aibă loc pe Aeroportul Internațional din Suceava. În urma incidentului, show-ul a fost amânat.

UPDATE Potrivit Digi24, Sorin Bochiș a fost transportat la Iași, la secția de Neurochirurgie. Pilotul are un traumatism cranio-cerebral.

Timișoreanul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi, starea sa fiind critică, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi, dr. Florin Grămadă, pilotul rănit a ajuns cu elicopterul SMURD la unitatea medicală, iar medicii încearcă să îi amelioreze starea.

„Pacientul a fost adus la noi şi este în grija spitalului. Este în stare foarte gravă. Echipa din cadrul spitalului face tot posibilul pentru a-i ameliora situaţia”, a declarat dr. Florin Grămadă, pentru sursa citată.

Pentru că starea pacientului este critică, având răni grave la cap şi la nivel toracic, medicii îl supun pe pilotul Sorin Bochiş la mai multe investigaţii, iar deocamdată nu ştie dacă va fi sau nu operat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.