Ping-pong cu Spitalul CFR din Timişoara. Ultima decizie a Ministerului Transporturilor

Ping-pong cu Spitalul CFR din Timişoara. Ultima decizie a Ministerului Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor s-a răzgândit. Nu mai vrea să dea Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara nici primăriei, nici consiliului judeţean. Asta după ce, în urmă cu doar câteva luni, începuse toate demersurile pentru ca transferul să se realizeze cât mai repede.

Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, în şedinţa de plen a CJT. ”Ministerul Transporturilor a anunțat că are o altă strategie pentru spitalele care îi aparțin. A pregătit un pachet strategic în baza parteneriatului public – privat, astfel că nu mai este de actualitate preluarea de către autoritățile locale sau județene”, a declarat Călin Dobra.

Schimbarea de strategie vine după ce, în mai, Ministerul Transporturilor a trimis adrese atât Primăriei Timișoara, cât și Consiliului Județean Timiș cu privire la emiterea „acordului de principiu pentru preluarea în administrare a Spitalului Clinic CF Timișoara, situat în Splaiul Tudor Vladimirescu, nr.


13 -15”. Ambele instituții s-au arătat interesat să preia unitatea medicală.

Despre schimbarea tutelei mai multor spitale CFR din ţară se discută încă din 2013. În urmă cu cinci ani, premierul Victor Ponta declara că acestea ar trebui să treacă de la Ministerul Transporturilor la cel al Sănătăţii. Propunerea iniţială a fost făcută de ministrului Transporturilor de la acea vreme, Relu Fenechiu, în decembrie 2012. La acea dată, preşedintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, Denisa Popovici, susţinea că spitalele ar trebui să rămână la Transporturi. Ea spunea că transferul unităţilor la MS, apoi la autorităţile locale, ar ascunde mize imobiliare, vizate fiind clădirile şi terenurile unităţilor sanitate. Tot atunci, primarii şi preşedinţii de CJ din ţară se plângeau că nu au bani să întreţină nici măcar spitalele deja transferate.

În ţară sunt 15 spitale CFR, cu peste 3.000 de paturi şi aproximativ 3.500 de angajaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.