Praznicul de pită nouă de la Pecica. Trei zile de sărbătoare cu...

Praznicul de pită nouă de la Pecica. Trei zile de sărbătoare cu expoziții, concursuri și muzică

0
DISTRIBUIȚI

Tradiţia oraşului arădean Pecica este ca în preajma praznicului Adormirii Maicii Domnului, localnicii să sărbătorească pâinea cea nouă, „fala” aşezării, care a făcut-o faimoasă în multe părţi ale ţării şi nu numai.

„Praznicul de pită nouă”, la care sunt aşteptaţi nu numai pecicanii, se va desfăşura între 16 şi 19 august, cu mai multe concerte, lansări de carte sau concursuri sportive.

Joi se va desfăşura cupa „Spicul de Aur la minifotbal”, care va marca începutul sărbătorii, va avea loc vernisajul expoziţiei „Armonii cromatice II”, cu lucrări semnate de artişti din Arad, Pecica, Timişoara şi Hunedoara, iar formaţia de teatru locală şi trupa „Les Excentriques” din Franţa vor susţine un spectacol de teatru şi vor interpreta scenete umoristice, dans şi muzică.

Cupa de minifotbal va continua şi în ziua următoare, când va avea loc şi un spectacol folcloric cu mai multe formaţii maghiare şi un bal stradal cu formaţia Roulette din Peregu Mic, care se va desfăşura la miezul nopţii.

Ferma de bivoli va găzdui sâmbătă, de la ora 10:00, un concurs de gătit la ceaun, după-amiaza vor avea loc finalele cupei „Spicul de Aur”, spectacole ale elevilor din Pecica şi ale unei trupe maghiare, iar seara se va încheia cu concerte de muzică folk şi rock şi un recital ADDA.

Duminică, în ultima zi a sărbătorii, la ora 11:30 va avea loc la biserica ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” sfinţirea spicelor de grâu, iar de la ora 13:00, în Piaţa Regele Mihai I, sfinţirea pâinii noi.


Ziua va continua cu un concurs de prins purcei, un spectacol al ansamblurilor folclorice „Florile Bârzavei” din Gătaia, „Armenişana” şi „Păstrătorii tradiţiei”, formaţii de jocuri sârbeşti şi mai mulţi solişti vocali. La miezul nopţii va avea loc un foc de artificii.

Sursa foto: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.