Premieră națională: unicul festival itinerant de film scurt și documentar de tango...

Premieră națională: unicul festival itinerant de film scurt și documentar de tango din lume, Cinefilia Tanguera ajunge la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Iubitorii de tango sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la un eveniment deosebit, în cadrul căruia, timp de trei zile, pasionații acestui gen muzical vor avea parte de Cinefilia Tanguera.

„Pentru prima dată în Timișoara, Cinefilia Tanguera este un eveniment internațional, organizat de școala Tango Arte în perioada 31 august – 2 septembrie, fiind primul și unicul festival itinerant de short film și documentar de tango din lume. Selecția oficială constă din peste 250 de filme de producție contemporană din 30 de țări, separate în 4 categorii: ficțiune, animație, video-dance și documentar.


Prin filme premiate la festivaluri internaționale de film și prin participarea celor mai faimoși dansatori de tango din lume, Cinefilia Tanguera prezintă cea mai exclusivă selecție din colecția sa“, spune Cristina Daju, din partea celor de la Tango Arte, organizatorii locali ai acestui eveniment.

Festivalul debutează vineri, 31 august, la Café Spinoza, de la ora 19, cu vizionare de filme, urmată de Milonga Emociones, de la ora 21:30. Sâmbătă, de la ora 19, în același loc se desfășoară seara a doua a evenimentului, iar finalul Cinefilia Tanguera va avea loc duminică 2 septembrie, de la ora 19, la Casa Artelor (Sala Studio).

Ideea acestui festival itinerant a plecat de la fondatorul Leonel Mitre, care este un scriitor, avocat și manager cultural, posesor al celei mai mari colecții de filme scurte dedicate tango-ului din lume. Festivalul Cinefilia Tanguera a poposit până acum în peste 15 țări de pe trei continente și ajunge cu acestă ocazie pentru prima oară în România. Biletele pentru serile Cinefilia Tanguera de vineri și sâmbătă costă 20 lei, intrarea find liberă la proiecțiile de duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.