Premieră în politică – Guvernul cere convocarea CSAT. Care e urgenţa

Premieră în politică – Guvernul cere convocarea CSAT. Care e urgenţa

0
DISTRIBUIȚI

Executivul a anunţat, în această dimineaţă, că a trimis, ieri seară, preşedintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru rectificarea bugetară.

„Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgență, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plății cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistența socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuieli pentru plata contribuției României la Uniunea Europeană, precum și finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane”, a transmis, astăzi, Guvernul, printr-un comunicat de presă.

G4media.ro citează surse politice potrivit cărora solicitarea de convocare a CSAT nu a fost semnată de Viorica Dăncilă, ci de miniştrii Dănuț Andrușcă (Economie), Carmen Dan (Interne), Mihai Fifor (Apărare) și Eugen Teodorovici (Finanțe).

Anunţul iniţial cu privire la convocarea CSAT a fost făcută ieri seară, de preşedintele PSD, la un post tv naţional.


„Iohannis nu lasă nimic fără să blocheze. Acum blochează rectificarea bugetară? De ce? Pentru ca unii să cheltuie în continuarea banii pe care nu i-a cheltuit”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, Administraţia Prezidenţială a anunţat, ieri, că secretariatul CSAT face toate demersurile necesare ca să obţină acordul individual al membrilor Consiliului, pentru a putea emite ulterior o hotărâre în legătură cu propunerile de rectificare a bugetului instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii: MApN, MAI, SRI, SIE, SPP şi STS.

Demersul Guvernului are la bază art. 6, alin. 2 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea CSAT. Potrivit acestuia, CSAT poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi. Consiliul are 12 membri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.