Primăria Timişoara, invitată să acceseze bani europeni. Dacă nu se grăbeşte, îi...

Primăria Timişoara, invitată să acceseze bani europeni. Dacă nu se grăbeşte, îi pierde

0
DISTRIBUIȚI

Avertisment pentru cei din Primăria Timişoara: ori depuneţi dosarele rapid, ori pierdeţi banii. Este vorba despre documentele pentru finanţarea pe axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile – pentru municipii reşedinţe de judeţ. Apelul a fost făcut de directorul ADR Vest, Sorin Maxim, care îi invită pe specialiştii în programe europene din primărie să se pună pe treabă.

„Aşteptăm depunerea dosarelor pe axa 4.


Ei au anunţat că vor începe aducerea dosarelor începând cu luna septembrie. Deocamdată nu există pericolul pierderii baniilor. Dar semnarea acordurilor trebuie să aibă loc până la finalul anului în curs. Dacă aceste fonduri nu vor fi accesate, există pericolul realocării lor. Noi vrem să avem o subscriere cât mai bună, mergem pe 200% din fondurile disponibile”, a declarat Sorin Maxim.

Tot şeful agenţiei regionale a mai anunţat că, deocamdată, a fost semnat un singur contract de finanţare pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe din Timişoara, dar că, totuşi, există alte 20 de asemenea dosare care ar trebui să fie semnate în perioada următoare.

„Deocamdată am semnat un singur contract cu primăria pentru reabilitarea de blocuri. Am trimis dosarul şi a fost semnat de viceprimar, care a fost împuternicit pentru a semna documentele, primarul fiind plecat în concediu. Sunt în total 20 de asemenea proiecte, fiecare dintre acestea include mai multe blocuri, până la zece. Documentele au fost realizate, dar nu au fost şi semnate. Sunt în lucru, în diferite stadii, necesită aprobări de la ministere, iar în perioada următoare ar trebui semnate şi acestea”, a mai spus Maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.