Primăria Timișoara se joacă cu nervii șoferilor. O nouă intersecție importantă va...

Primăria Timișoara se joacă cu nervii șoferilor. O nouă intersecție importantă va fi închisă circulației

0
DISTRIBUIȚI

baricada girocului

Reprezentanții Primăriei Timișoara au luat decizia de a închide traficul rutier într-o intersecție importantă din oraș, săptămâna viitoare. Asta după ce, începând de miercuri, nu se poate circula nici prin intersecția din Piața Mărăști.

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că începând de marți, șoferii vor avea interzis prin intersecția Căii Martirilor cu str. Mareșal Constantin Prezan. Asta pentru că urmează să fie demolată baricada.

„Suntem pe punctul de a trece la faza următoare și ultima la intersecția Mareșal Prezan cu Calea Martirilor. Sunt toate premizele acum pentru ca săptămâna viitoare să se demoleze acea poartă de intrare în oraș.


S-a terminat lucrul în subteran, chiar în intersecție, dar puțin mai pătruns pe str. Mareșal Constantan Prezan, încă mai era puțin de lucru pentru cei de la Colterm, care au avut de mutat niște rețele principale, magistrale de termoficare, însă totul este pregătit pentru ca de săptămâna viitoare, probabil de marți, să se treacă la demolarea acelei porți. Se va închide circulația în timpul lucrărilor de demolare, pentru că este o lucrare de mare răspundere și nu putem risca să se întâmple accidente care să afecteze bunuri și mai ales integritatea corporală a oamenilor. Vom termina, așadar, acea lucrare, se va trece imediat de către firma Super Construct, care a avut în sarcină lucrarea de amenajare a străzii Calea Martirilor, la amenajarea stabilită prin proiect pentru intersecția propriu-zisă, în absența acelei porți. Câtă vreme poarta este acolo, sigur că Super Construct nu a putut să ducă până la capăt proiectul respectiv, mai este foarte puțin din el”, a afirmat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a estimat că traficul rutier va fi închis prin intersecție aproximativ trei zile. Edilul a dat asigurări că în data de 10 septembrie, când începe școala, se va putea circula.

„Probabil că traficul va fi închis vreo două, trei zile, nu cred că mai mult. În orice caz, nici nu se pune problema să fie închis traficul din 10 septembrie încolo, după ce încep școlile. Săptămâna viitoare va fi o concentrare de forțe pentru a se realiza în timp cât mai scurt acea demolare. Mi-e greu să vă spun cu precizie, dar estimările așa sunt, că în două, trei zile se va putea și face demolarea porții și degajarea terenului. Aproape sigur de marți, se va anunța în orice caz cu precizie”, a conchis Nicolae Robu.

Lucrările de pe Calea Martirilor au început în urmă cu doi ani, iar întreaga investiție se ridică la aproape zece milioane de lei, bani din bugetul Primăriei Timișoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.