Primarul Robu, acuzat că vrea să dea fără licitație serviciile de salubritate...

Primarul Robu, acuzat că vrea să dea fără licitație serviciile de salubritate firmei care-i asigură plimbările gratuite cu Mercedes-ul. Vezi documentul publicat de deputatul Simonis

0
DISTRIBUIȚI

Un document exploziv legat de modul în care Primăria Timișoara face jocurile Retim SA a fost publicat, astăzi, de deputatul PSD Alfred Simonis pe pagina sa de Facebook. Vă reamintim că, deși administrația condusă de Nicolae Robu știa că expiră contractul de salubrizare a străzilor, licitația nu a fost organizată în timp util.

Simonis a publicat o adresă trimisă de Robert Kristof Ministerului Mediului, în 17 iulie, prin care anunța că licitația pentru desemnarea operatorului pentru stația de sortare este în plină desfășurare și susținea că ”vă rugăm cu insistență să ne comunicați dacă această situație este caz de forță majoră ceea ce ar putea determina prelungirea activității de operare a stației de sortare deșeuri de către actualul operator (Retim SA, n.red.)”. În document se invocă un aliniat de lege – 4 – care nu există la articolulul 1 din Legea 51/2006, textul invocat fiind, de fapt, la aliniatul 3.

”Țineți minte cum certa Nicolae Robu Retim-ul pe Facebook? Vă amintiți cu siguranță lecțiile ținute de edilul Timișoarei în timp ce se plimba cu Mercedesul cumpărat chiar de societatea de salubritate. Ei bine, acest circ a fost doar de ochii lumii, pentru că astăzi iese la iveală un document care arată foarte clar intențiile primarului: încredințarea directă către Retim a serviciilor de salubritate, fără licitație publică.


Contractul cu Retim a expirat în 4 august 2018, iar acest document ne dovedește ceea ce anticipam de mult: o mișcare prin care serviciile de salubritate să ajungă acolo unde își dorește Robu. Mai mult, primarul Timișoarei acuza nu de mult, în stilul caracteristic, întocmirea acestui contract, vedea vinovați în toate direcțiile pentru semnarea acestuia, iar acum vrea să încredințeze direct serviciile de salubritate. O fi având vreo datorie către Retim? Vreun interes ascuns?”, s-a întrebat Simonis în postarea sa.

Vă reamintim că Nicolae Robu se plimbă cu o limuzină Mercedes cumpărată de Retim SA, care a costat aproape 74.000 euro, iar toate cheltuielile de funcționare și întreținere sunt plătite de compania de salubrizare, din 2015 și până în prezent.

Vezi documentul integral trimis de Primăria Timișoara către Ministerul Mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.