Primarul Robu și șeful CJ Timiș, apel la unitate, de ziua orașului,...

Primarul Robu și șeful CJ Timiș, apel la unitate, de ziua orașului, pentru ca Timișoara să fie la “înălțime” în anul 2021

0
DISTRIBUIȚI

O serie de manifestări au loc, astăzi, la Timișoara, cu ocazia zilei orașului. Începând cu ora 09.30, în Piața Petru Maior au fost depuse coroane la bustul colonelului Virgil Economu, sub comanda căruia trupele armatei române au intrat în Timişoara şi au defilat în Piaţa Unirii la 3 august 1919.

Apoi, la ora 10.30, în Piaţa Unirii, a avut loc o ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara. Pentru început, trei preoți au săvârșit o slujbă religioasă, iar apoi au luat cuvântul primarul Nicolae Robu, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, și subprefectul Cristian Frențescu, iar ceremonialul s-a terminat cu o scurtă paradă militară pe muzică de fanfară. Atât Nicolae Robu, cât și Călin Dobra au făcut apel la unitate în discursurile lor, astfel încât Timișoara să fie la “înălțime” în anul 2021, când va fi Capitală Culturală Europeană.

“Mă simt onorat să fiu primarul unui asemenea oraș. Împreună trebuie să punem umărul pentru a face acest oraș și mai frumos, și mai funcțional, pentru a ne asigura un trai cât mai bun. În 2021 vom fi Capitală Culturală Europeană, avem multe de făcut până atunci și dacă vom fi uniți și nu ne vom irosi în discuții sterile, vom fi la înălțime”, a spus Nicolae Robu.

De asemenea, Călin Dobra a precizat că Timișoara este un oraș cosmopolit.

“Timișoara este un oraș cosmopolit, care se poate compara cu onoare cu tot mai multe orașe europene. Constat cu mândrie că orașul nostru se află, în ultimii ani, în plină dezvoltare și reconfigurare, impus de necesitățile prezentului, iar titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 nu face decât să sporească miza și așteptările tuturor.


Privirile sunt și vor fi ațintite către noi și trebuie să depășim orice blocaje de comunicare, să colaborăm nu doar la nivel de instituții, ci și la nivelul de cetățeni responsabili, pentru a intensifica eforturile de dezvoltare și pentru a conviețui într-un climat armonios”, a precizat șeful CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.