Protest în vestul țării: drum aproape blocat de angajații Termocentralei Mintia. De...

Protest în vestul țării: drum aproape blocat de angajații Termocentralei Mintia. De ce sunt nemulțumiți

0
DISTRIBUIȚI

protest mintia

Un drum din vestul țării este aproape blocat de zeci de angajați de la Termocentrala Mintia, din județul Hunedoara.

Este vorba de DN7, pe care protestatarii îl traversează în mod repetat, în această dimineață, nemulțumiți fiind că angajatorul nu a plătit contribuțiile sociale, deși acestea au fost reținute din salariu.

“Protestatarii traversează în mod repetat DN7 pe trecerea de pietoni, traficul fiind dirijat de polițiștii rutieri prezenți la fața locului în scopul prevenirii unor evenimente rutiere și pentru a permite și conducătorilor auto să tranziteze zona”, a informat Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara.

70 din cei 740 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, care au ieşit din schimbul trei, participă la protest, a declarat președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, pentru Mediafax.

”Este vorba despre neplata contribuţiilor pe primele şase luni ale anului şi intenţia Ministerului Energiei de a lăsa doar un singur grup la Mintia şi acela pe gaz, grupul trei, fără celelalte cinci grupuri.

Deja AGA a aprobat separarea activităţii şi se încearcă extragerea doar a unui grup din termocentrală, într-o nouă societate, lucru care duce la pierderea puterii instalate în zona de vest a ţării, de la 1.260 de megawaţi, la 200.

Protestează cei din schimbul de noapte, din liber, dar au anunţat că li se vor alătura şi cei prezenţi la serviciu.


Solicitarea este să vină vicepremierul Viorel Ştefan, pentru că în martie tot dumnealui a venit la noi şi promisiunile că se vor plăti contribuţiile sociale pentru ianuarie, februarie sunt făcute de domnia sa.

De reţinut le-au reţinut, dar nu le-au virat pe toate. Oamenii vor să blocheze şoseaua”, a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.