Protestele diasporei au ajuns la Comisia Europeană şi prin intermediul unei epistole....

Protestele diasporei au ajuns la Comisia Europeană şi prin intermediul unei epistole. Expeditor – Viorica Dăncilă

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor europeni că la protestul din 10 august au existat încercări de înlăturare pe cale violentă a guvernului pe care îl conduce şi îl acuză pe şeful statului că nu a fost mediator, aşa cum îi cere Constituţia.

Viorica Dăncilă îşi exprimă perspectiva într-o scrisoare pe care a transmis-o liderilor Comisiei Europene, președintelui Jean-Claude Juncker, dar și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans.

„(…) Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forțare a cordoanelor de jandarmi și de incendiere a unor obiective în spațiul public.


În aceste condiții, forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare, iar față de plângerile unor demonstranți care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate.

(…) Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate.

De asemenea, funcția constituțională de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului, care revine Președintelui României, conform atribuțiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze Guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor”, scrie Viorica Dăncilă în documentul transmis liderilor europeni, potrivit Hotnews.ro, document care a fost publicat de eurodeputatul Siegfried Mureşan, pe contul său de Facebook.

Deocamdată, Guvernul nu a publicat documentul.

Scrisoarea va primi şi un răspuns, a confirmat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru Hotnews.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.