PSD, cu sau fără Liviu Dragnea? Ce spun parlamentarii social-democraţi de Timiş...

PSD, cu sau fără Liviu Dragnea? Ce spun parlamentarii social-democraţi de Timiş despre apelul Ecaterinei Andronescu

4
DISTRIBUIȚI

Eugen Dogariu, senator PSD de Timiș, a declarat, astăzi, pentru Pressalert.ro, că partidul ar trebui să fie unit și să ducă mai departe proiectele propuse. Declaraţia vine în contextul în care Ecaterina Andronescu a cerut, ieri, membrilor PSD, printr-o scrisoare deschisă, retragerea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.

“Doamna Andronescu are părerea ei pe care și-a mai exprimat-o de câteva ori cu privire la cum e condus partidul. Cred că partidul trebuie să meargă mai departe, să fie unit și să ducă mai departe ceea ce și-a propus”, a declarat, astăzi, Eugen Dogariu.

De asemenea, deputatul Matei Suciu consideră că Liviu Dragnea nu ar avea de ce să plece din fruntea partidului.

“(…) Nu sunt de acord cu astfel de ieșiri în presă, ar trebui să se discute în cadrul forurilor decizionale din cadrul partidului. După părerea mea, nimic nu justifică plecarea domniei sale din funcția de președinte.

A avut cel mai important scor în alegeri, programul de guvernare, deci angajamentul cu românii se respectă la milimetru, avem cea mai mare creștere economică, dorim nu să dublăm, ci să triplăm pensiile tuturor categoriilor de oameni, am intrat în sfârșit într-o logică de normalitate în țara asta și atunci noi vorbim de modificări.


După părerea mea, sunt niște lucruri cu care nu am cum să fiu de acord”, a afirmat Matei Suciu.

Până la acest moment, PSD Timiş nu a transmis o poziţie oficială a filialei cu privire la solicitarea Ecaterinei Andronescu.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD, l-a atacat, ieri, într-o scrisoare deschisă, pe Liviu Dragnea, căruia i-a cerut să se retragă de la șefia partidului, precizând și că PSD ar trebui să propună un guvern de “super profesioniști”.

Ecaterina Andronescu a afirmat, ieri, că PSD trebuie să ia urgent două decizii: „1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti şi să guvernăm ţara, iar partidul are suficienţi specialişti pentru un asemenea guvern. 2. Pentru binele României şi pentru binele PSD-ului, preşedintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate şi să facă un act de mare curaj şi demnitate politică şi să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le ştim cu toţii şi nu le voi expune acum.

Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesionişti, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar ţara, în an de Centenar, se va duce şi ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră şi bucuria multora care nu ne vor puternici, uniţi şi consolidaţi în slujba României”.

Mai mulţi social-democraţi au atacat-o, ulterior, pe Andronescu pentru reacția sa, senatorul Liviu Pop afirmând că cei care vor înlocuirea Guvernului sunt „soroşiştii şi exponenţii sistemului ocult de putere”.

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.