PSD, propus spre excludere din PES

PSD, propus spre excludere din PES

0
DISTRIBUIȚI

Un lider social-democrat important a anunţat că va propune în cadrul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) excluderea PSD din formaţiunea europeană, potrivit G4Media.ro.

Orla Hav, unul dintre liderii social-democraţi din Danemarca şi membru al parlamentului danez îşi argumentează poziţia prin faptul că principiile esenţiale ale mişcării social-democrate sunt justiţia socială şi democraţia.

„(…) În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea.


Liderul partidului este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social-democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a spus Orla Hav, într-un interviu luat de reprezentanții comunității românești din Danemarca.

Şi ALDE are probleme similare. Purtătorul de cuvânt al ALDE european a declarat pentru G4Media.ro că situaţia din România va fi discutată în interiorul formaţiunii în 7 septembrie. Liderul liberalilor austrieci a cerut excluderea partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu din familia europeană, în principal pentru coaliţia cu PSD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.