ACS Poli câștigă în extremis derby-ul cu Ripensia după ce a fost...

ACS Poli câștigă în extremis derby-ul cu Ripensia după ce a fost ”vioara a doua”. Roș-galbenii au condus în două rânduri, violeții au rămas fără încă un jucător GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1922270152">

Meci spectaculos în partea secundă între două dintre divizionarele secunde timișorene. ACS Poli s-a impus în extremis cu 3-2 in fața gazdei Ripensia după ce a fost condusă cu 1-0 și 2-0. Denis Golda a oferit lovitura decisivă în prelungiri.

Pe o căldură dogoritoare, dacă au fost vreo 600 de fani ai celor două timișorene care au lăsat TV-ul pentru stadion. Fără Străuț, care s-a supărat și a plecat pur și simplu, Ganea a efectuat destule modificări în primul 11. Efectul nu a fost chiar cel scontat la început, cel puțin. Căci din minutul 3 scorul a devenit 1-0 pentru chiriașa de azi a arenei ”Dan Păltinișanu”. Monea a fost lansat în careu, dar intervenția lui Bocșan a făcut ca balonul să sară doar până la Ungureanu, care a trimis în poarta rămasă nepăzită. Oaspeții au avut nevoie de 15 minute pentru a ajunge prima dată mai notabil la poartă. Treptat ACS Poli a controlat. Dar fără șanse notabile. De evidențiat că în minutul 21 Velcotă a scăpat spre poarta adversă dar a fost oprit se pare că eronat, pe motiv de ofsaid, de către ”tușiera” Patricia Samsudean, fază contestată intens de gazde.

La reluare ACS Poli, echipa nevoită să atace, a avut primele șanse. După o pătrudere a lui Popovici, Bîrnoi a finalizat acțiunea din minutul 48 cu un șut peste poartă. Peste nici 60 de secunde Velcotă e găsit liber pe partea sa în careu, Dobre iese, dar atacantul ajunge primul doar pentru a trimite pe lângă butul din dreapta portarului.

Dumiter, din nou

Minutul 54 aduce până la urmă egalarea. Bîrnoi primește pe centrul careului și pătrunde fără probleme apoi înscrie cu un șut pe ”sub” Dobre. La reluare Zaluschi, intrat chiar înaintea golului de 1-1, putea să-și readucă echipa în avantaj imediat. Dar experimentatul mijlocaș a trimis pe lângă stâlpul din stânga lui Contra din doar câțiva metri de poartă. După o oră de joc avea să fie 2-1 totuși. Ungureanu l-a servit pe Dumiter, care își reconfirmă forma cu o reluare în interiorul plasei laterale la colțul lung. Peste cinci minute Călin Toma a executat periculos o ”liberă” din lateral iar Contra a deviat peste poartă pentru siguranță. Au urmat apoi minute bune de control roș-galben.

Minutul 71 îl readuce pe Dumiter în fața porții, dar acesta cade în duel cu portarul, se ridică dar trage apoi în Basic, aflat în fața porții. Apoi e rândul lui Ungureanu să ia la țintă bara, cu un șut deviat, apoi trimite tot din câțiva metri în Contra. Când totul părea să meargă în favoarea lui ”Ripi”, Drăghici e găsit liber în careu de către Pădurariu și înscrie fără probleme cu capul: 2-2!

Putea fi apoi 3-2 pentru roș-galbeni, dar Dumiter, scăpat cu zece minute înainte de final cu adversar în spate, a fost blocat de Contra la marginea careului mic. Iar în prelungiri Pădurariu putea da lovitura pentru ”oaspeți”, fază la care s-a cerut și penalti, neacordat de ”centralul” Mircea Ardelean. Motreanu l-a stopat apoi neregulamentar pe Dumiter din drumul spre un nou posibil gol. Au fost multe momente cu garda jos. Și în final avea să fie 3-2 pentru ACS Poli, Golda reușind să marcheze cu un șut sub bară, chiar fostul om al Ripensiei a adus victoria elevilor lui Ganea. Dumiter cu o lovitură de cap la ultima fază a irosit șansa unui 3-3 incredibil.

După acest rezultat ACS Poli și Ripensia se află la egalitate de puncte: câte patru fiecare din nouă posibile.

Ripensia: Dobre – Ad. Popa, Burdeț, Apro, C. Toma (cpt.) – Anghelina, Stoi (59 M. Toma) – Monea, Ad. Ungureanu (90 Cluci), Dumiter – Bădăuță (53 Zaluschi). Pe bancă: Păduraru – Vlădia, Bărîcă, Lemnaru. Antrenor: Ciprian Urican.

ACS Poli: M. Contra – Motreanu, Bocșan, Basic, Podină – Haruț – Popovici (74 Golda), Opoku (70 Mrkela), Bîrnoi, Velcotă (70 Pădurariu) – Drăghici. Pe bancă: Curileac – Mutu, Codrea, Dumbravă. Antrenor: Ionel Ganea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.