Ripensia cedează cu UTA după o repriză modestă pe ”Motorul”. Ultima achiziție...

Ripensia cedează cu UTA după o repriză modestă pe ”Motorul”. Ultima achiziție a roș-galbenilor a intrat direct în primul 11

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a suferit al doilea eșec la rând în acest sezon și tot într-un joc cu orgolii. După 2-3 cu ACS Poli, roș-galbenii au fost învinși cu 2-1 de către UTA, la Arad. Elevii lui Ciprian Urican au revenit pe tabelă și au avut momente bune în prima repriză, dar au dezamăgit în partea a doua a întâlnirii.

Meciul de pe „Motorul” nu a început așa de rău pentru timişoreni, care au avut şi o surpriză în primul 11. Bogdan Străuţ, ultimul legitimat, a fost titular în centrul defensivei. Primele acţiuni mai periculoase au aparţinut aşadar lui „Ripi”, care prin Ungureanu (min. 11) și Bădăuță (17) a trimis șuturi periculoase, deviate spre poarta lui Bodea. Gazdele au avut apoi inițiativa și au marcat cam la singura ocazie mai bună din prima parte. În minutul 34 Enescu a trimis din lovitură liberă, Dobre a ieșit pe centrare, dar colegul Marius Toma a trimis cu capul spre propria poartă, oferindu-i astfel un gol pe tavă lui Samba Benga. Ripensia a revenit însă mai hotărâtă în atac și dacă din acțiune nu a avut reușite, în minutul 41 Petra îl lovește cu genunchiul în cap pe Dumiter, în încercarea de a respinge un balon la colțul lung, și comite penalty.


Lovitura de pedeapsă a fost concretizată de căpitanul oaspeților, Călin Toma, cu un șut în stânga lui Bodea, fundașul stânga timișorean a făcut apoi câteva gesturi aparent provocatoare către fanii arădeni.

În minutul 60 arădenii au cerut penalty la o intervenție cu brațul, în alunecare, a lui Marius Toma, dar arbitrul Rareș Vidican nu s-a lăsat înduplecat de protestele utiștilor. Alb-roșii au devenit treptat echipa mai ofensivă iar în minutul 64 au beneficiat de o lovitură liberă din 17 metri, irosită însă. Nou intratul Janos (66) și-a încercat și el șutul de la distanță, dar fără succes. Deși a fost rândul ripensiștilor să echilibreze jocul, în minutul 73 Dobre a fost întrebuințat la colțul scurt, de unde a respins în corner. Cinci minute mai târziu puteau fi din nou emoții pentru Dobre, dar șutul lui Rus nu a ”prins” poarta.

Până la urmă defensiva roș-galbenilor a cedat din nou cu zece minute înainte de final, când Alexandru Pop a pătruns până în apropierea lui Dobre și a plasat balonul pe lângă Dobre. Ripensia a încercat să ofere o replică apoi, dar nici lovitura liberă din minutul 88, executată spre poartă de la distanță de Călin Toma, nu a produs nimic notabil.

”Ripi” a fost parțial trădată din nou de minusurile din centrul defensivei, dar nici nu a mai avut energia din jocul cu ACS Poli. Roș-galbenii rămân astfel doar cu patru puncte după patru etape. Următorul adversar nu oferă motive mari de optimism, în această rundă Academica a făcut scorul campionatului cu Brăila: 7-0.

UTA: Bodea – Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Stahl (64 Al. Pop), Petra (46 L. Oprea), Vădrariu (46 N. Janos) – C. Rus. Antrenor: Ionuţ Popa.

Ripensia: Şt. Dobre – Ad. Popa, Bg. Străuţ, M. Toma, C. Toma (cpt.) – Stoi – Monea, Zaluschi (65 Anghelina), Ad. Ungureanu, Dumiter – Bădăuţă (78 Cluci). Antrenor: Ciprian Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.