Românul declarat mort în tragedia din Italia, dar care de fapt era...

Românul declarat mort în tragedia din Italia, dar care de fapt era în comă, a decedat

0
DISTRIBUIȚI

Românul care inițial a fost declarat mort, în urma prăbușirii podului din apropiere de Genova, dar care de fapt era internat în comă profundă de gradul IV într-un spital italian, a decedat astăzi. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

„Cetățeanul român rănit în urma prăbușirii viaductului Morandi a încetat din viață în cursul acestei zile.


Decesul a fost notificat de către medici, atât familiei, cât și reprezentanților Consulatului General al României la Torino aflați la spital. Reprezentanții echipei consulare sunt în contact cu familia cetățeanului român și acordă asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces”, a informat MAE, într-un comunicat de presă transmis astăzi, potrivit Mediafax.

Incidentul de pe autostrada A10, în apropiere de Genova, a avut loc în 14 august. Ultimul bilanţ arată că cel puţin 42 de oameni au murit, după ce o porţiune din viaductul Morandi s-a prăbuşit. Între cei decedaţi, anunţa MAE, se afla şi un român. Apoi, doi. Ulterior, ministerul a anunţat că primul dintre cetăţenii români declaraţi decedaţi de autorităţile italiene este în viaţă, internat în comă de gradul IV la o unitate medicală din Italia.

Astăzi a fost zi de doliu în Italia, iar la Genova au loc funeralii oficiale ale multora dintre victimele tragediei.

Foto: Twitter/Polizia di Stato

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.